ulaganje od 334 milijuna

Grad Umag rješava problem odvodnje uz pomoć EU-a

0
Stručna prezentacija projekta vodno-komunalne infrastrukture na području Grada Umaga
Stručna prezentacija projekta vodno-komunalne infrastrukture na području Grada Umaga

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda, komunalnog poduzeća 6. maj odvodnja iz Umaga te Grada Umaga prisustvovali su 12. srpnja stručnoj prezentaciji projekta vodno-komunalne infrastrukture na području Grada Umaga te izvršili operativni obilazak i terenski posjet u okviru istog.

Terenska je posjeta izvedena u svrhu prikupljanja informacija o statusu pripreme projekta te omogućavanja finalizacije prijave projekta za sufinanciranje sredstvima Europske unije. Prezentacija, organizirana u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, omogućila je uvid u stanje realizacije pripreme projekta, kao i predstavljanje plana aktivnosti. Ujedno, istaknuta su otvorena pitanja u samom projektu te je prikazan plan preostalih aktivnosti u svrhu finaliziranja projektnih prijava.

Projekt vodno-komunalne infrastrukture,  težak gotovo 334 milijuna kuna, u travnju ove godine službeno je uvršten na Listu strateških projekata te će, kao takav, pridonijeti poboljšanju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Umaga i umaških naselja.

Prema podnesenoj prijavi Grada Umaga i 6.maja odvodnja d.o.o., projekt će omogućiti rekonstrukciju i izgradnju cjelovitog sustava odvodnje i pročišćavanja, kao i očuvanje kvalitete vode te sprečavanje degradacije voda u svrhu očuvanja zdravlja i održivosti okoliša. Ovim će se projektom konačno riješiti problem infrastrukture te građanima omogućiti priključenje na sustav sakupljanja i pročišćavanja otpadnih voda. Projekt je sastavljan od većeg broja povezanih investicija, od rekonstrukcije postojećih do izgradnje novih kolektora, rekonstrukcije i izgradnje novih 13 crpnih stanica te novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na najvišoj, III. razini.

Vrijednost ulaganja iznosi 333.928.908,25 kuna, od čega se na Kohezijski fond odnosi gotovo 70% sredstava, a na nacionalne izvore 30%.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa