Valter Šarić ima najbolje ekološko maslinovo ulje u Hrvatskoj

0
Valter Šarić
Valter Šarić

Valter Šarić iz Vodnjana je 12. srpnja na posebnoj svečanosti u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva u Rimu primio Međunarodno priznanje BIOL Hrvatska za najbolje maslinovo ulje iz Hrvatske za 2017.

Uz brojne maslinare iz svijeta, na svečanosti je bio zamjenik ministra Andrea Olivero, te uime organizatora najvećeg i najstarijeg natjecanja za ekološka maslinova ulja, koordinator BIOLA Nino Paparella.

S obzirom na to da se nagrade dodjeljuju i za najbolja ulja iz cijeloga svijeta, a posebno za Italiju i pojedine regije, riječ je o velikom uspjehu hrvatskoga maslinarstva i ulja.

Podsjećamo, OPG Valtera Šarića iz Vodnjana na održanom natjecanju za ekološka ekstra djevičanska maslinova ulja Biol u Bariju početkom godine dobio je dvostruko priznanje – Extra Gold Medal i BIOL Hrvatska za najbolje ekološko maslinovo ulje u Hrvatskoj u 2017. godini.

Bilo je to 22. izdanje Biola, ujedno i prvo na koje se naš maslinar prijavio, a priznanje je osvojio za monosortno maslinovo ulje Vodnjanska buža. Priznanja su osvojena u konkurenciji 350 uzoraka maslinovih ulja iz 15 zemalja svijeta.

OPG Valter Šarić - proizvodi maslinovo ulje od 2000. godine. Od 2010. je certificirani proizvođač ekološkog maslinovog ulja. Na pet hektara zemljišta koje je u privatnom vlasništvu ili u dugoročnom zakupu, zasađeno je 1400 maslina uglavnom autohtonim sortama Vodnjanštine - Buža, Istarska bjelica, Žižolera, Karbonace, te introducirane sorte Leccino.

U posljednje tri godine ulja branda Olea prima, nalaze se i u glasovitom svjetskom vodiču maslinovih ulja Flos olei, u izdanju Marca Oreggie iz Rima. Na svečanoj dodjeli u Rimu, predstavljen je i Svjetski vodič Ekoloških ekstradjevičanksih maslinovih ulja, u kojem su objavljeni svi proizvođači.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa