mlada borkinja

Neka vas izgled ne zavara, ova Puljanka može vas prebiti!

0
Maja Britvić (foto: Facebook)
Maja Britvić (foto: Facebook)

Igranje s lutkicama, oponašanje roditeljskih uloga s prvim susjedima, pa i standardna – zabava u pijesku. Sve je to uobičajeni slijed kad si djevojčica i imaš četiri-pet godina, no u slučaju Puljanke Maje Britvić dosta toga je od malena iskakalo iz - "kalupa". Već s prvim odlaskom na tatin posao ta je popularna hrvatska MMA borkinja izabrala - karate. "Tata je bio vojni policajac i oni su tamo imali grupu za mališane. Tako da nije bilo druge, tukla sam se već s četiri godine", nasmijala se 21-godišnjakinja, donosi portal 100posto.

Da će jednoga dana završiti u kavezu nije mogla niti sanjati, a prvi korak u tom smjeru dogodio se kada je imala oko osam godina. "Moj tadašnji trener me je nagovarao da pređem u balet i to me je jako rasplakalo, pa sam se s osam godina prebacila u kickboks!" Nakon toga je došla u ruke proslavljenog pulskog borca Zelga Galešića, a koji ju je jednoga dana nagovorio i na nešto ekstremniji zaokret. "Ma stalno me je provocirao kad ću probati MMA i u jednom trenutku sam odlučila pristati. Prvo sam imala mnoštvo amaterskih mečeva, nakon toga došli su i profesionalni izazovi", donosi 100posto.

Odradila je tek tri borbe, uostalom dovoljno je mlada, a ostvarila je dvije pobjede i jedan - neriješen ishod. "To je na Zelgu. Ne sumnjam da će ih biti". Nije izabrala odbojku, rukomet, atletiku, pa je jednim dijelom i metom provokatora, a predrasude su, kada je njezin izbor u pitanju, doslovno na - svakom koraku. "Pa svašta se zna dogoditi, uglavnom mi znaju dobaciti, 'Vidi divljakuše'. Ali više se niti ne obazirem na sve to. Sjećam se jedan mi je gospodin rekao da se zbog bavljenja ovim sportom trebam ići "liječiti na psihijatriju". Dosta je onih koji pametuju, a nemaju veze sa sportom ili MMA-om", rekla je Puljanka, piše 100posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa