Umag

U Umagu završen prvi ciklus edukacije djece iz informatike

0
Polaznici In.Codea s diplomama
Polaznici In.Codea s diplomama

Udruga ZiiD u suradnji s Gradom Umagom i umaškim Učilištem te u partnerstvu s vrtićima i školama iz Umaga, provela je projekt In.Code u okviru kojeg su realizirane besplatne edukacije iz područja informatike i programiranja. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja iz područja izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih.

Projektom se provela edukacija iz područja informatike i programiranja, a umjesto predviđenih 40 korisnika u dobi od 6 do 14 godina, edukaciju je ovih projektom završilo 88 korisnika od ukupno 240 prijavljenih. Zahvaljujući dodatnom sufinanciranju Grada Umaga, korisnici će u nadolazećem razdoblju u okviru drugog ciklusa također završiti besplatne edukacije. Prvi ciklus edukacija je završio u mjesecu svibnju te su 11. lipnja na predstavljanju završnice projekta podijeljeni certifikati te prigodni pokloni. Program je obuhvatio 35 sati rada u nastavi, koja su se održala u POU „Ante Babić“ Umag u informatičkom kabinetu opremljenim s 11 novih računala, kupljenih u okviru samog projekta, a kabinet će uskoro biti bogatiji za još 5 računala donacijom tvrtke DMC iz Umaga.

Nastavni program je obuhvatio osnovnu razinu, izrađenu po uzoru na nastavni program koji je  razvijen od strane Code.org, međunarodne organizacije za promicanje informatičke izobrazbe, pod vodstvom Vedrana Janića, programera s desetogodišnjim iskustvom.

Odrađene su i dvije dodatne aktivnosti, studijsko putovanje polaznika edukacije u Zagreb i posjet najpoznatijim hrvatskim start-upovima Bellabeat i STEMI te tvrtki CROZ, a krajem svibnja održano je  i edukativno predavanje za građane na teme "Važnosti informatike u 21. stoljeću" i "Sigurnost na internetu".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa