Poznati istarski chef završio u zatvoru, a evo i zašto!
Iako je nedavno prvi put završio iza rešetaka, za istarskog je chefa boravak u požeškoj kaznionici bio pozitivno iskustvo: on je zatvorenicama otkrio tajne kulinarstva, a one su njega naučile da cijeni svoju slobodu, piše Gloria.
Ne znam kako bih objasnio svoje emocije u ovom trenutku a da se ne rasplačem. Ovo je za mene bio veliki izazov i novo iskustvo. Prvi sam put boravio u kaznionici i još sam pod snažnim dojmom, mislim da ću danima razmišljati o svemu što sam vidio i doživio. Iako nisam imao predodžbu kako će moj posjet izgledati, nije mi bilo svejedno doći. Na kraju sam ostao pozitivno iznenađen - rekao je poznati istarski chef David Skoko (42) opraštajući se od zatvorenica Kaznionice i zatvora u Požegi, gdje je prošli tjedan održavao kuharske radionice s temom dječje prehrane, piše Gloria.
Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj, a desetak polaznica, zatvorenica koje su u Požegi na izdržavanju kazne, ispratilo ga je velikim pljeskom i željom da dođe ponovno - što će se i ostvariti najesen, kad će Skoko ponovno kuhati u zatvoru. Naime, njegove radionice dio su projekta Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka zagrebačke Udruga Roda kojem je cilj očuvanje bliske veze između majke i djeteta u zatvorskim uvjetima. Udruga je Odjelu za rodilje požeške kaznionice nedavno donirala opremljenu kuhinju u kojoj će majke djeci koju su rodile tijekom izdržavanja kazne moći pripremati obroke, donosi Gloria.