Društvo invalida iz Rovinja dobilo novac za Čovjeka na mjesecu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske Županije, rovinjsko Društvo osoba s invaliditetom dobilo je sredstva za realizaciju senzorno-interaktivne skulpture „Čovjek na mjesecu“, o čemu je 5. lipnja potpisan ugovor.

Riječ je o senzornoj skulpturi u kojoj se stapaju edukacijsko-rehabilitacijski elementi sa umjetnošću. Senzorni elementi koji će biti prisutni u skulpturi jesu vestibularni (ljuljanje, ravnoteža), taktilni (različiti materijali na površini) i auditivni (instrumenti). Osim što će skulptura biti vizualno i estetski primamljiva (forma i oblik mjeseca), biti će pristupačna svima a posebno djeci s teškoćama u razvoju. Izgradnjom senzorne skulpture omogućiti će se djeci s područja Rovinja koji imaju različite razvojne teškoće da jednako kao i djeca bez teškoća iskuse zabavne i senzorne podražaje.

Autorice skulpture jesu Jelena Petranović, akademska slikarica, magistra edukacijske rehabilitacije i stručna voditelja u Društvu osoba s invaliditetom te Hana Kolić, akademska skulptorica. Metalna konstrukcija će biti izrađena u bravariji „Gracijano“, a osim autorica, dio didaktičkih igračaka, onih instrumentalnih, izraditi će Glazbeni laboratorij Rovinj.  Skulptura „Čovjek na mjesecu“ biti će postavljena ispred Centra M.A.R.E. i to do kraja mjeseca rujna. Projekt našeg Društva osoba s invaliditetom je od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske Županije dobilo 8.500 kuna od traženih 11.700.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa