Vodnjan

Rekordan broj posjetitelja na ovogodišnjoj akciji Moj kažun

0
S akcije Moj kažun
S akcije Moj kažun

Proteklog vikenda uspješno je završena ovogodišnja Akcija „Moj kažun – La mia casita“ koju je posjetilo više od 2.000 posjetitelja i time je ostvaren rekordan odaziv. Dana 27.05. turistički vlakić ukrcao je posljednje putnike vodnjanskog „vremeplova“ i odveo ih 100 godina unatrag u jednu sasvim drugačiju i posebnu priču, ispripovijedanu od strane dramske skupine mladih glumaca INK-a „Kako je bilo prije sto lit“. Polazna stanica ove zabavne, humoristične i edukativne priča bila je Park kažuna a daljnja ruta nastavila se prema crkvici Sv. Margarete, Santolini i Salveli.

U sklopu programa „Kako je bilo prije stol lit” posjetitelje smo besplatnim turističkim vlakićem vodili u otkrivanje obnovljenih staza, kažuna, bogate prirode i sakralne baštine uz pratnju vesele kazališne družine pod voditeljskom palicom Matije Ljube, koji je odigrao ulogu Toneta, vlasnika najlipšega kažuna u Istri, a uz kojeg se pojavljuju: njegova braća Zvane (David Rovis i Nikola Dubroja) i Frane (Matija Milošev) sa kojima se na humorističan način svađa oko podjele kažuna na 3 jednaka dijela.

Tu su fratar Francesco (Saša Stjepanović) koji među posjetiteljima traži radnike za dovršetak obnove svoje crkvice Sv. Margarete i pripovijeda misteriozne štorije, investitorica Ginevra (Mirjana Andrić, Gaia Komšo, Dora Bertonja) koja planira izgraditi prvi delux kažun za turiste, te zaštitnica lokve štriga/vila Loliga (Karla Medakov, Ivana Vrekalić, Lucija Brkić) koja svojim moćima „začara“ Toneta a posjetiteljima prenese poučnu poruku o srcima ljudi koja se nalaze u svakom suhozidu i kažunu kojeg su zidali i potrebi da svi čuvamo to blago od kojeg nema ljepše čarolije!

Osim kazališnog igrokaza, posjetitelji su imali prilike sudjelovati i u programu  „Biciklom u potrazi za blagom“. Riječ je o maloj biciklističko-avanturističkoj potrazi za skrivenim „blagom“, u koju su posjetitelji kretali sa kartom, u 20 km uzbudljiv lov na blago sa iznenađenjem na cilju. Posljednju subotu akcije, 27.05., održana je i biciklijada „Bumbarbike maraton“ organizirana od strane Turističke zajednice Grada Vodnjana, u sklopu „Juga na 2 kotača“, koja je i ove godine okupila veliki broj zaljubljenika u biciklizam, prirodu, kažune i rekreaciju na otvorenom. „Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli uspjehu Akcije „Moj kažun – La mia casita“ poručio je gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa