Fabrizio Vižintin u Bujama predstavio dio programa za djecu i mlade

0
Fabrizio Vižintin
Fabrizio Vižintin

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin 29. svibnja je u Kaštelu okupljenim građanima predstavio dio svog programa koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života djece i mladih na tom području. Tako se, između ostalog, osvrnuo na dio točaka u području gospodarstva, infrastrukture, školskog i predškolskog odgoja, zdravstva i sporta.

- Naša djeca i mladi ogroman su prioritet kad je u pitanju daljnji razvoj našeg grada. Značajan dio projekata koje ćemo realizirati u narednom mandatu namijenjen je upravo njima, jer nam je kvaliteta života, kao i mogućnosti obrazovanja, zaposlenja te zdravlje i rekreacija naše djece i mladih od iznimnog značaja, istaknuo je kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin te pojasnio o kojim se konkretno projektima radi.

- U području gospodarstva pružat ćemo pomoć postojećim gospodarstvenicima s posebnom pažnjom prema mladima, na polju infrastrukture gradit ćemo stanove za mlade po programu poticajne stanogradnje te opremiti telefonske centrale na području grada tehnologijom za brži Internet kako bi cijela Bujština bila opremljena najmodernijom tehnologijom, a modernizirat ćemo i Gradsku upravu.

- Što se tiče školskog i predškolskog odgoja, to nam predstavlja zaista velik izazov jer je posla puno, ali nećemo stati dok ne ostvarimo sve ciljeve. Planiramo rekonstruirati postojeći ili izgraditi novi dječji vrtić na hrvatskom i talijanskom jeziku, rekonstruirati hrvatsku Osnovnu školu “Mate Balota“ te talijansku srednju školu “Leonardo Da Vinci“ u Bujama, stvorit ćemo sve preduvjete da srednje škole ostanu u Bujama, poboljšat ćemo uvjete rada i ulaganja u perifernim školama i vrtićima u Kaštelu i Momjanu te u suradnji sa Sveučilištima organizirati opet izvanredno studiranje pri Pučkom otvorenom učilištu.

- Također, na području zdravstva odvojit ćemo čekaonice i preglede za malu djecu te podržati dovršetak izgradnje mini bolnice u Umagu, pomagat ćemo obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a značajan dio naših programskih točaka odnosi se na podizanje kvalitete sportskih mogućnosti i objekata u Gradu Buje. To uključuje povećana izdvajanja Grada za sportske klubove i sportske udruge, bolji način korištenja gradskih i školskih dvorana, investiranje u brži razvoj biciklizma i hodanja kao zdravih sportova za sve građane te uvođenje nove sportske manifestacije u Kanegri, pojasnio je Vižintin.

Na kraju, Vižintin je prisutnima zahvalio na velikoj podršci koja mu neizmjerno znači, kazavši da su „građani u prvom krugu izbora pokazali svjesnost i želju da se Buje brže razvijaju, a moj tim i ja garancija smo da će se taj razvojni ciklus cijele Bujštine pokrenuti što prije“.

- Inzistiram na timskom radu i zajedništvu jer vjerujem da je to jedini pravi put do velikog uspjeha. Vjerujem da su građani prepoznali konkretna rješenja koja nudimo u našem programu „Nova forza za Buje / Per Buie“ i da ćemo nakon ove nedjelje zajedno krenuti u nove pobjede, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POLJOPRIVREDNI/A DJELATNIK/CA- DOMAR/KA

Do: 15.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA U VINARIJI

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 15.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/KA

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA