hdz istre:

Čijim novcem planirate izgraditi projekte u Pazinu? Novcem Pazinjana?

0
Monika Udovičić
Monika Udovičić

Na tiskovnoj konferenciji održanoj dana 30. svibnja u Pazinu, tajnica Istarskog HDZ-a Monika Udovičić obratila se je javnosti komentirajući izborne rezultate i trenutno stanje u Istri, kao i planove za daljnji rad i angažman HDZ-a na razini Istarske županije.

„Osvrnuvši se na rezultate lokalnih izbora od prije 4 godine, postigli smo rast od gotovo 300%, što je dosad neviđeni rast povjerenja na bilo kojim izborima za bilo koju političku opciju! Čak 10.032 ljudi prepoznalo je kvalitetu našeg rada i naših projekata, odnosno programa kojeg smo počeli ispunjavati već sada, a od kojeg nikako ne planiramo odustati, već samo nastavljamo dalje. Veliko im hvala na potpori!“, uvodno je napomenula Udovičić. Također, Udovičić se je dotaknula grada Pazina i problematike koju je već spominjala tijekom ovih izbora:

„U izborima za župana, odnosno županicu, većinu sam vremena sastanke i konferencije održavala u Pazinu. Ovaj je grad sjedište županije, međutim, funkcionalno središte to još nikako nije postao. Stagnacija Pazina zbog lošeg vođenja grada najveći je razlog što Pazin više liči na selo, nego na grad. Tolike su nam stvari od vladajućih grada Pazina obećavani već dugi niz godina, počevši od autobusnog kolodvora, pa doma za starije i uređenja gradskog trga. Ovakvi se projekti bez kvalitetne komunikacije s Vladom RH nikako ne mogu realizirati“, objasnila je Udovičić.

„S obzirom da novaca u gradskom proračunu nema, pitam vladajuće u gradu Pazinu: Čijim novcem planirate izgraditi obećane infrastrukturne projekte? Novcem iz džepova Pazinjana?“. Na samom je kraju Udovičić napomenula kako je Ivan Bubić, državni tajnik i kandidat za gradonačelnika Pazina, dao svoj doprinos u komunikaciji s ministarstvima te kako je u zadnja 3 mjeseca održano 12 sastanaka s ministrima, upoznavajući ih s problemima u Istri i tražeći pomoć za rješavanje i realizaciju nužno potrebnih projekata, dok se također pita koliko je sastanaka takve vrste održala aktualna vlast u gradu Pazinu ili u županiji?

„Osim već održanih sastanaka, najavljujem još nekoliko dolazaka ministara u cilju rješavanja problema koje muče građane Istre. Jedan od njih je i dolazak ministra državne imovine Gorana Marića, koji će posjetiti upravo Pazin s ciljem rješavanja problema koje muče građane Pazina.“ zaključila je Udovičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa