dalibor macan

Načelnik Svetvinčenta SDP-ov ministar turizma u sjeni

0
Dalibor Macan (foto: Jutarnji list)
Dalibor Macan (foto: Jutarnji list)

Mjesecima najavljivan Središnji savjet SDP-a, ili “vlada u sjeni” Socijaldemokratske partije Hrvatske, formirana je ovih dana i svoj program i članove predstavit će poslije drugog kruga lokalnih izbora, 4. lipnja. U SDP-u su uvjereni kako će se najkasnije ove jeseni održati prijevremeni izbori i zato već sada žele predstaviti svoju vladu u sjeni, kao kadrovsku i programsku osnovicu u slučaju da preuzmu vlast, donosi Jutarnji list

Kako piše taj dnevnik, u njemu će se nalaziti i jedan Istranin - Dalibor Macan, načelnik Općine Svetvinčenat. On je na čelu Savjeta za turizam, pa je samim time i potencijalno novi ministar turizma, u slučaju pobjede SDP-a na idućim izborima. Macan, piše Jutarnji list, ima najbolje rezultate među liderima lokalne samouprave u privlačenju nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Formiranje Središnjeg savjeta i formuliranje SDP-ovih politika, koje trebaju predstavljati strategiju vlade u slučaju izborne pobjede, pokazuje i kako Davor Bernardić nema namjeru popustiti pred kritičarima unutar Socijaldemokratske partije, koji ga optužuju za pad rejtinga i pozivaju da podnese ostavku. Da to namjerava, Bernardić se ne bi bavio pripremama za parlamentarne izbore, koje podjednako uključuju novi politički program SDP-a, kao i nova lica u ovoj vladi u sjeni, piše Jutarnji list.

Osim toga, izgleda kako je šef SDP-a uspio okupiti najveći dio vodstva SDP-a u izradi programskih politika, pa čak i neke koji mu nisu skloni. Prema informacijama Jutarnjeg lista, u izradi programa vlade u sjeni angažirani su nekadašnji ministri vlade Zorana Milanovića, Boris Lalovac, Siniša Hajdaš-Dončić, Mihael Zmajlović, Arsen Bauk i Orsat Miljenić, na koje Bernardić računa kao članove iduće vlade. Predsjednik Središnjeg savjeta je Rajko Ostojić, jedan od potpredsjednika SDP-a i blizak Bernardićev suradnik, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa