Bugarin postavio "skimming" uređaj na bankomat u Fažani

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim državljaninom Bugarske i utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo računalnog krivotvorenja.

Naime, policija je u 25. srpnja u večernjim satima zaprimila dojavu građanina da je primijetio nešto neobično na bankomatu na fažanskoj rivi. Nakon što su pregledali bankomat, policijski službenici utvrdili su da je sve u redu, no pregledom obližnjeg bankomata uočili su dupli okvir na dijelu uređaja gdje izlazi novac. U blizini bankomata zatečen je i 26-godišnji državljanin Bugarske, kod kojeg su pronađeni predmeti za počinjenje kaznenog djela te je mladić uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je državljanin Bugarske 25. srpnja oko 22 sata neovlašteno postavio na bankomat u Fažani čitač bankovnih kartica, tzv. ''skimming'' uređaj te se protiv njega podnosi kaznena prijava za računalno krivotvorenje. Po završetku istraživanja, mladić je noćas oko 1 sat priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA