u spomen na nevija valčića

Zahutavaju se pripreme za biciklističku utrku Granfondo

0
S pressice u bike hotelu Park Blaza Belvedere
S pressice u bike hotelu Park Blaza Belvedere

Zahuktavaju se završne pripreme za još jedno veliko sportsko-turističko događanje u prelijepoj nam Istri. Riječ je o 2. izdanju protekle godine pokrenute biciklističke manifestacije "Granfondo Nevio Valčić"; organiziranom u spomen na Nevija  Valčića, biciklističku legendu iz 1950-ih i 1960-ih godina i dugogodišnjeg člana Biciklističkog kluba u Puli. Najavnom su konferencijom ovogodišnju utrku predstavili organizatori i pokrovitelji u Medulinu, u bike hotelu Park Blaza Belvedere; Aldo Dobrovac, direktor TZ Općine Medulin, potom Andrea Petrić, voditelj sporta u Arena Hospitality Group, Helena Valčić - organizatorica utrke te Luciano Valčić, također organizator utrke te sportski i tehnički direktor Granfonda Nevio Valčić.

„Granfondo Nevio Valčić“ održat će se 28. svibnja 2017., na području južne Istre: utrka započinje na slikovitom području Medulin Rivijere te duž panoramskih itinerara prolazi kroz Pulu, Fažanu, Vodnjan, Svetvinčenat, Barban, Marčanu, Loboriku – malo mjesto velikih biciklista, Ližnjan, i nastavljajući putevima idiličnih mjestašca završava u Medulinu. Projekt je osmišljen u službi promocije biciklizma kao sporta i zdravog življenja te kao dio inovativne turističke i gospodarske ponude našeg područja s naglaskom na održivi razvoj.

Organizator utrke je Sportsko Društvo Granfondo Nevio Valčić uz podršku TZO Medulin i hotelske kuće Arena Hospitality Group. Medijski partner manifestacije su Regional Express i talijanski biciklistički mediji Inbici i Cicloturismo. "Granfondo Nevio Valčić" utrka je koja je službeno uvrštena u dva međunarodna biciklistička kupa za amatere - Inbici Top Challenge http://www.inbicitopchallenge.net/ i Alpe Adria Tour http://alpeadriatour.it/it/ ; što donosi prisutnost značajnog broja talijanskih i slovenskih biciklista i njihovih pratioca te pridonosi vizibilitetu našeg područja kao destinaciju biciklističkog turizma.

Uz natjecateljsku komponentu osmišljen je i “Bike Village” - expo zona kraj fontane na medulinskoj rivi;  gdje partneri, pokrovitelji, sponzori te zainteresirani izlagači imaju priliku predstaviti svoje usluge i proizvode vezane za biciklističke doživljaje. Manifestaciju će uveličati poznata imena i novinari iz biciklističkog svijeta. Svakako posjetite  web stranicu manifestacije http://www.granfondoneviovalcic.com/ i objave na fb https://www.facebook.com/GFneviovalcic/ gdje možete imati uvid o samoj manifestaciji.

Ova je proljetna utrka međunarodnog karaktera, a 28. svibnja očekuje se dolazak znatnog broja biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije. GFNV nudi izbor sudjelovanja na 2 dužine staze: Granfondo – 120 km i Mediofondo – 60 km. Do danas je prijavljeno 200-ak biciklista, a prijave su i dalje u tijeku. Prijavite se i rezervirajte datum; zadnje nedjelje u svibnju, 28. svibnja!

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA