Zbog istarskog HDZ-a dvoznamenkasti broj posjeta ministara

0
Nenad Boršić i Monika Udovičić
Nenad Boršić i Monika Udovičić

Dana 9. svibnja u Labinu je održana tiskovna konferencija na kojoj je Monika Udovičić, kandidatkinja HDZ-a u utrci za čelno mjesto Istarske županije, predstavila njihovog kandidata za gradonačelnika Labina, Nenada Boršića te njegove zamjenike Mirana Gortana i Serđa Kokota.

Udovičić je u predstavljanju navela kako su upravo ovo kandidati za koje ona vjeruje da mogu napraviti određene promjene u Labinu i na području cijele Labinštine te je kazala kako su, svaki od njih osobno, stručni i prepoznati u područjima njihova osobnog djelovanja, odnosno u sektoru financija, poljoprivrede i prometa.

Udovičić je istaknula kako je rad cijelog istarskog HDZ-a, u kojem je izuzetno aktivan i kandidat Boršić, rezultirao time da se više misli na Istru, na projekte koji su potrebni Istarskoj županiji, a činjenica kojom potkrjepljuje ove navode jest dvoznamenkasti broj posjeta ministara iz različitih sektora upravo Istarskoj županiji, što do sada nikada nije bio slučaj.

„Između ostalih, Istru je posjetio i ministar Gari Cappelli s kojim se je dogovarao projekt koji će definitivno učiniti promjenu na području istočne obale Istre i koji će donijeti veliki prosperitet Labinu, ali i cijeloj Labinštini. Projekt se fokusira na otvaranju istočne obale moru i turizmu, jer smo svi svjesni kako je istočna obala, u odnosu na zapadnu, nedovoljno razvijena. Taj će projekt definitivno povećati proračunska sredstva ne samo Rapca i uže Labinštine, već i Raše, ali i južnijih krajeva Istre kao što su Marčana i Ližnjan.“ navela je Udovičić.

U predstavljanju svojeg programa, Nenad Boršić se je nadovezao na kandidatkinju Udovičić kazavši kako je u komunikaciji s ministrima već dogovorena aktivna suradnja i dobivena puna potpora za mnoge projekte. "Razgovarali smo s našim ministrima i saborskim zastupnikom i vjerujemo da će biti lagano provesti i sprovesti određene stvari, vezano za potezanje novaca za sve ono što bi bilo malo otežano kad bi bila neka druga vlast na sceni. Na izbore izlazimo samostalno, a pazili smo na zastupljenost žena, kojih  je na listi  40 posto.“, rekao je Boršić.

Govoreći o programu, Boršić je prvenstveno istaknuo razvoj gospodarstva i turizma navodeći kako je Rabac hotelski dovoljno kapacitiran, pa težište treba baciti na male obiteljske pansione i urbane vile, osvrnuvši se i na Prtlog. Također, Boršić se uvelike zalaže za brigu o nemoćnima, ali je istaknuo i  brigu o obrazovanju: učenicima osnovnih škola planira se financiranje udžbenika u potpunosti, dok bi se svim studentima koji uspješno završe prvu godinu akademskog školovanja osigurale stipendije, kao i sufinanciranje svim onim studentima koji žele upisati doktorate, uz uvjet da ostanu raditi na području Labina. Boršić je svoje predstavljanje zaključio dijelom programa koji se bavi izgradnjom sportske infrastrukture i popularizacijom sporta u Labinu i Labinštini.

Nenad Boršić i Monika Udovičić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa