U poduzetničkom inkubatoru radionica Od mjere do karijere

0
S radionice u poduzetničkom inkubatoru
S radionice u poduzetničkom inkubatoru

U prostorima Poduzetničkog inkubatora u Žbandaju 28.travnja održana je edukativna radionica ,,Od mjere do karijere'' koja je bila namijenjena  poslodavcima, posloprimcima ali i sezonskim radnicima. Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta.

Hrvatski zavod za zapošljavanje daje sve potrebne informacije o 9 mjera aktivne politike zapošljavanja. Novih 9 mjera aktivne politike zapošljavanja zamijenile su one koje su bile aktivne do kraja 2016. godine kako bi bile jasnije i pristupačnije svima koji ih mogu iskoristiti. Mjere ili kombinacije mjera aktivne politike zapošljavanja koje se provode su: potpore za zapošljavanje, potpore za usavršavanje, potpore za samozapošljavanje, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnom mjestu, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni rad, potpore za očuvanje radnih mjesta i stalni sezonac.

Predavač na jednodnevnoj edukativnoj radionici Grada Poreča bila je Helena Jakovčić, viša stručna savjetnica za zapošljavanje, Rukovoditeljica Ispostave Poreč. Ova radionica bila je još jedna u nizu brojnih koje Poduzetnički inkubator Poreč redovito organizira za edukaciju poduzetnika, start up-ova i malih obrtnika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa