dan grada

Edi Štifanić: Poreč je vrijedan svih naših napora

0
Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić
Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić

Svečanost u povodu Dana Grada Poreča održana je 28. travnja 2017. u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Poreč, već tradicionalno 30. travnja slavi dan oslobođenja od okupatora, a ove je godine to 72. obljetnica. Pred brojim okupljenima, predstavnicima Grada, Istarske županije, Porečko-pulske biskupije, pobratimljenih gradova i općina, državnih i drugih tijela, te gospodarstvenika i ustanova koje djeluju na području Grada, okupljenima su se prigodnim govorima obratili gradonačelnik Edi Štifanić, njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović i župan Valter Flego.

- Ponosan sam na grad koji njeguje svoju povijest, tradiciju i ljepotu, na sve ljude koji su ga gradili, čuvali i voljeli. Potencijali Poreča su ogromni, istaknuo je gradonačelnik Štifanić u prigodnom govoru koji je ujedno bio i svojevrstan oproštaj nakon 12 godina vođenja grada. Spomenuo je brojne investicije i projekte komunalne infrastrukture odrađene u proteklih godinu dana, otvorenje završnog dijela osam kilometara duge zaobilaznice, izgradnju kanalizacijske mreže za sva prigradska naselja, izgradnju 50 crpnih stanica, proširenje groblja, uređenje tržnice, reciklažno dvorište i sortirnicu, nova vozila Usluge i Odvodnje, gradnju škola i dvorana na Finidi i u Žbandaju, društvenog doma u Fuškulinu, prvo sklonište za mačke u državi i brojne druge. Istaknuo je i kako je Poreč jedini grad u Hrvatskoj koji sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima, a konstantno ulaže u nadstandarde u zdravstvu, školstvu i sportu i socijali.

“Gradonačelnik bez građana nije ništa i srce mi je puno. Poreč je vrijedan svih naših napora jer to je grad u kojem je privilegija živjeti”, zaključio je Štifanić, zahvalivši svim svojim suradnicima i građanima, kojima će i nadalje služiti, dodavši da mu je to bila najveća čast u životu.

Na svečanoj sjednici, već tradicionalno, dodijeljena su gradska priznanja Povelja „30. april“ zaslužnim građanima. Ovogodišnji su dobitnici tvrtka Istarski supermarketi d.o.o. Poreč, za koju je nagradu preuzeo direktor Ivica Milotić, te Marijan Babić, kako je zaključeno odlukom Gradskog vijeća Poreča od 23. ožujka 2017.godine.

Osim Povelja, ove godine dodijeljene su i zahvalnice Gradonačelnika pojedincima i udrugama za njihov doprinos društvenom radu – dobitnici su Petar Orlović, trener Hrvačkog kluba „Poreč“ za doprinos sportu, Društvo „Josip Broz Tito“ Poreč, te ženska vokalna skupina Le Parentine, koja je ujedno i izvela završnu glazbenu točku na svečsnosti.

Svečanost svojim su nastupima obogatili i višestruko nagrađivani učenici harmonike Umjetničke škole Poreč, Kiara Janko iz 6. razreda (mentorica Ana Šterpin Zagoranski) i Lorenzo Palman (mentorica Anamarija Lovrečić), te Fabio Struja, mladi recitator iz Srednje škole Mate Balote Poreč, učenik 1. razreda smjera agrotehničar. Uvod u svečanost izvedbom hrvatske i istarske himne označio je porečki mješoviti pjevački zbor „Joakim Rakovac“.

Prije svečane sjednice gradonačelnik, predstavnici Grada, porečke Udruge antifašističkih boraca i antifašista, te prijateljskih gradova zajedno su položili vijence uz spomen-obilježje poginulim borcima u NOB-u. (Foto: Studio Brzak)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa