Sportskim udrugama Grad Pazin dao oko 700 tisuća kuna

0
S potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava
S potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava

Nakon održane Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Pazina 20. travnja na kojoj je važna tema udrugama bila provedba i rezultati provedenog natječaja za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. godini, 27. travnja je u 16.30 sati u polivalentnoj dvorani Školsko-gradsko sportske dvorane Pazin održano javno potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za redovne sportske programe i projekte te sportske manifestacije na kojoj su prisustvovali predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Lucijan Ujčić, predsjednik i Armando Lušetić, tajnik, Samanta Grizila Tomišić kao predsjednica Povjerenstva za ocjenjivanje prijava te Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina.

Ugovori su potpisani sa svim udrugama te se isplata sredstava očekuje od kraja travnja odnosno početka svibnja. Prisutnima se obratio Gradonačelnik Grada Pazina koji je čestitao udrugama na ostvarenim rezultatima, naglasio važnost izrade Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina gdje se očekuje njezino skorašnje donošenje od strane same Zajednice i Gradskog vijeća Grada Pazina, te dao poticaj udrugama na daljnje uspješno volonterstvo, rad i sportske uspjehe.

U samom natječaju, ukupan iznos raspoloživih sredstava je 660.000 kuna namijenjenih za redovnu aktivnost sportskih klubova i udruga, te 25.000 kuna namijenjenih za sportske manifestacije. Natječaj je objavljen 27.01.2017. i trajao je do 28.02.2017. godine (za redovnu aktivnost sportskih klubova i udruga, te sportske manifestacije). Raspisivanje natječaja  za školovanje sportskog kadra planira se tijekom svibnja 2017. godine, a ukupni iznos raspoloživih sredstava je 30.000 kuna. Sredstva su povećana u odnosu na 2016. godinu za 160.000,00 kn za redovnu aktivnost sportskih udruga i klubova, te za 26.000 kn za školovanje sportskog kadra.

Sukladno Popisu prijava koje su zadovoljile propisane uvjete Natječaja, 19 klubova/udruga prijavilo je ove godine svoje redovne sportske programe i projekte pod Redovna aktivnost sportskih klubova i udruga, dok je pod sportske manifestacije povodom obilježavanja gradskih blagdana 9 udruga prijavilo svoje sportske manifestacije. Od ukupno 20 prijava pod točkom 1. Natječaja - Redovna aktivnost sportskih klubova i udruga, 12 prijava bilo je za programe treninga i natjecanja sportaša seniorskog uzrasta i mlađih dobnih kategorija i one su vrednovane prema Kategorizaciji sportova u Pazinu broj 15-2011  od 21.10.2011. godine (prema kriterijima – razvijenost i tradicija sporta, sportska kvaliteta, rad sa mlađim kategorijama, broj ekipa u redovnom natjecanju, broj licenciranih trenera u klubu i broj registriranih takmičara).

Bodovanje je izvršeno sukladno važećim propisima i podacima koji se odnose na područje sporta, udruga na području RH i Istarske županije, te podacima dobivenima iz prijava programa sportskih klubova i udruga. Sukladno izvršenom bodovanju klubova/udruga u sustavu natjecanja raspodijeljeno je 642.600 kn za 12 klubova i udruga. Za preostalih 8 prijava klubova/udruga za razne sportske priredbe i druge sportske aktivnosti  bodovanje je izvršeno sukladno kriterijima koji su primjenjivi prema Kategorizaciji sportova u Pazinu, kvaliteti poslanog sportskog programa, ukupnoj financijskoj vrijednosti projekta i udjelu zatraženog iznosa za projekt prema prijavi na natječaj Zajednice. Na taj je način raspodijeljeno 17.400 kn.

Ukupno 14 prijava za sportske manifestacije ušlo je u sustav raspodijele sredstava za sportske manifestacije u ukupnom iznosu od 25.000,00 kn, po pojedinim sportskim manifestacijama – 2.500 kn za Dan grada, 4.500 kn za Rim, 13.000 kn za Rujanske svečanosti i 5.000 kn za Međunarodne programe. Ukupno 9 klubova/udruga prijavilo je 14 sportskih manifestacija. Raspodjela sredstava za sportske manifestacije izvršena je prema kvaliteti poslanog programa sportske manifestacije, ukupnoj financijskoj vrijednosti projekta i udjelu zatraženog iznosa za projekt prema prijavi na natječaj Zajednice, te je time raspodijeljeno 25.000 kn.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa