IDS Medulin

Pokazali smo kako konkretnim radom doprinijeti razvoju

0
Daniele Kumar, Marko Zlatić, Mirna Mihovilović i Simeone Ukotić
Daniele Kumar, Marko Zlatić, Mirna Mihovilović i Simeone Ukotić

Povodom nadolazećih lokalnih izbora 21. svibnja, predstavnici Općinske podružnice IDS-a Medulin, na čelu s predsjednikom Markom Zlatićem, osvrnuli se na njihov dosadašnji rad i doprinos realiziranim projektima u općini.

Tom je prigodom Zlatić kazao kako s ponosom može istaknuti da je „IDS Medulin aktivnim sudjelovanjem u vlasti u proteklom mandatu konkretno doprinosio razvoju Općine putem brojnih projekata i inicijativa“ te izdvojio najprije projekte za koje su uspjeli izboriti sredstva Ministarstva turizma.

- Medulinski Malin u iznosu od 900 tisuća kuna, plaža Bijeca u Medulinu u vrijednosti od pola milijuna kuna te sportska zona Medulin Aktiv u vrijednosti 600 tisuća kuna najznačajniji su projekti realizirani prvenstveno zahvaljujući našem zalaganju, odnosno na direktnu inicijativu naših vijećnika, istaknuo je Zlatić dodajući da je time općina dobila prijeko potreban sportsko-turistički sadržaj. 

Predstavnici IDS-a Medulin naveli su odličnu suradnju s mjesnim odborom Vinkuran, koja je rezultirala izgradnjom sportskog igrališta s pratećim objektima, završetkom izgradnje ceste Carevac, realizacijom oborinske kanalizacije te rješenjem problema otkupa zemljišta za prolaz na plažu Vela Kava.

Zlatić je također naveo da je zahvaljujući njihovom angažmanu prometnica Paredine u Premanturi u fazi realizacije, dok je u Medulinu omogućen prolaz mještanima do plaže Posesi, pokrenut je proces utvrđivanja pomorskog dobra s ciljem da ova plaža postane javna te je inicirana izrada projektne dokumentacije za biciklističke staze Premantura – Kamik, Pomer - Medulin te Medulin – Pula.

- Stavili smo naglasak na suradnju i zajedništvo na dobrobit svih mještana općine kako bismo zajedno sustavno podizali kvalitetu njihovog života. Podigli smo standard predstavničke vlasti uspostavivši dijalog sa svim vijećnicima, što dosad nije bio slučaj. Vjerujem da smo značajno doprinijeli tome da općina postane transparentnija, a vlast stabilnija, sve na korist mještanki i mještana Općine Medulin, istaknuo je predsjednik IDS-a Medulin Marko Zlatić.

Iz IDS-a Medulin na kraju su naveli da bi stanje u općini moglo biti daleko bolje kada bi općinska uprava  imala bolju komunikaciju s mještanima i mjesnim odborima.

- Nama su mještani, njihovi interesi i potrebe uvijek na prvom mjestu, što smo i dokazali našim konkretnim radom, kazao je Zlatić zaključivši da:

- S obzirom da smo aktivno sudjelovali u radu općine, u najmanjim smo detaljima upoznatima sa svim problemima i nedostacima općine. Znamo kako riješiti te probleme i realizirati sve točke našeg programa. Zato mi je iznimno drago što ćemo na nadolazećim izborima imati svog kandidata za načelnika, Daniele Kumara, koji zna, može i želi ubrzati razvoj Općine Medulin, u suradnji sa svim zainteresiranim mještanima.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa