U park u Poljskoj postavit ćemo minijaturnu Pulu i Istru!

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

U parku će se pronaći prepoznatljivi detalji Istre, Splita, Zadra, Dubrovnika, Rovinja, Pule, Vukovara i Osijeka, a pokrajine će biti povezane stazama koje podsjećaju na hrvatske autoceste... Ideja je došla od hrvatskog konzula u Poljskoj Pawela Wlodarczyka, piše Jutarnji list.

Istra je pretvorena u nepravilni kružni oblik, koji podsjeća na kažune. Vukovar ima solarno interaktivno opločenje koje pamti korake ljudi koji njime prolaze tijekom dana i navečer ih reproducira kao svjetlost. Velebit čine kućice i mostići među krošnjama drveća. Primorska Hrvatska smještena je uz obalu jezera s oblikovanom plažom i restoranom.

To je zasad još ideja, no do kraja godine trebala bi postati stvarnost. Riječ je o projektu hrvatskih studenata za uređenje parka Bagry Wielkie u drugom najvećem poljskom gradu Krakovu, koji potpisuju hrvatski studenti arhitekture i krajobrazne arhitekture iz Zagreba i Splita s kojima su radili poljski studenti istih područja. Svi su oni u samo tri dana prošlog tjedna stvorili ideju kako jedan gradski park pretvoriti u reklamu naše zemlje, a da se pritom ne zadire previše u njegov postojeći izgled. Bio je to pravi izazov, priznaju svi sudionici, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa