Združena atletika učit će djecu jednakosti i zajedništvu

0
Višnja Popović, Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marjanović
Višnja Popović, Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marjanović

Na konferenciji za medije 10. travnja najavljena je sportska manifestacija „Združena atletika" koja će se 11. travnja održati na Uljanikovom stadionu. „Ova manifestacija združuje djecu kroz sport, vezuje ih i uči zajedništvu i jednakosti“ poručila je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci nadodavši kako su upravo to vrijednosti koje i Grad Pula promovira te kroz svoje programe i provodi.

„Združena atletika" predstavlja jednu od aktivnosti projekta „Zajedno do znanja" čiji je nositelj Grad Pula. Sa samim projektom putem kojega je za 101 dijete s poteškoćama u razvoju osigurano 83 pomoćnika u nastavi prisutne je pobliže upoznala pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

O natjecanju koje se odvija u sklopu 2. pulskog mitinga u združenoj atletici Pula 2017. govorila je ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Višnja Popović. „U natjecanju na 100 m združeno sudjelovat će 17 ekipa s po 65 natjecatelja atleta i jednako toliko natjecatelja partnera te oko 60 pomoćnika u nastavi“ pojasnila je Popović nadodavši kako će se natjecati učenici pulskih osnovnih škola, te gradova partnera na projektu Pazina, Poreča, Rovinja, Labina i Umaga.

Ova sportska manifestacija započinje paljenjem Olimpijske baklje u 8.30, a trajat će sve do 13 sati. Za sve sudionike natjecanja bit će osigurane majice kao i medalje i prigodne nagrade. Sportski organizator manifestacije je Škola za odgoj i obrazovanje, a dok je grad Pula organizator u dijelu natjecanja po projektu „Zajedno do znanja“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa