Emil Daus kandidat IDS-a za načelnika Općine Cerovlje

0
S konferencije IDS-a Cerovlja: Ivan Jurada, Elena Šestan, Armando Lušetić, Emil Daus i Kamenko Opatić
S konferencije IDS-a Cerovlja: Ivan Jurada, Elena Šestan, Armando Lušetić, Emil Daus i Kamenko Opatić

„Emil Daus kandidat je IDS-a za načelnika Općine Cerovlje na predstojećim lokalnim izborima, a Kamenko Opatić za donačelnika“, izjavio je na konferenciji za medije 7. travnja na središnjem trgu u Draguću predsjednik Općinske podružnice IDS-a Cerovlje Armando Lušetić te dodao:

- Daus i Opatić svojim su se transparentnim i predanim radom, a samim time i rezultatima tog rada dokazali u prethodnih osam godina u upravljanju Općinom Cerovlje, stoga je naša odluka o kandidaturi bila neupitna i jednoglasna, kazao je Lušetić napomenuvši da je “posao bio još izazovniji s obzirom da je ostvaren u vremenu kad su se dogodila dva velika udarca na općinski proračun, gospodarska kriza na početku prvog mandata 2009. i dodatno uzimanje naših vlastitih poreznih prihoda od strane središnje vlasti izmjenama zakona od 2015. godine”.

Kandidat za načelnika Emil Daus istaknuo je zajedništvo, otvorenost i suradnju s mještanima kao imperative u dosadašnjem, ali i budućem upravljanju općinom te izdvojio dio realiziranih projekata u proteklom razdoblju: - Asfaltirali smo više od 15 km prometnica i rekonstruirali više od 15 km makadamskih putova, položili smo preko 24 km vodovodnih cijevi s izgrađenim pratećim objektima novog sustava vodoopskrbe, rekonstruirali starogradsku jezgru Draguća, rekonstruirali i dogradili Dječji vrtić u Novakima i Područnu školu u Cerovlju, rekonstruirali staru školu u Draguću i prenamijenili je u Kuću fresaka, uredili smo i adaptirali društvene domove i stare školske zgrade u Novakima, Borutu, Gologoričkom dolu, Gradinju, Pagubicama, Dragućskoj vali i Grimaldi, istaknuo je Daus dodavši da “ujedno aktivno rade i na pozicioniranju i promociji općine kao destinacije kulturnog turizma te povlačenju sredstava iz nacionalnih i EU fondova”.

Kandidat za načelnika Cerovlja Emil Daus najavio je i nekoliko programskih prioriteta u narednom mandatu:

- Nastavak izgradnje cestovne infrastrukture te sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje, završetak rekonstrukcije stare škole u Grimaldi i prenamjena u javni sadržaj za edukaciju mladih, proširenje groblja u Borutu i Gologorici, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade starog hotela u Cerovlju, izgradnja svjetlovodnog sustava brzog interneta do svakog domaćinstva putem EU fondova te poticanje gospodarskih aktivnosti usmjerenih na razvoj malog poduzetništva, poljoprivrede i turizma samo su neki od ciljeva u narednom mandatu.

Kandidat za zamjenika načelnika Kamenko Opatić osvrnuo se na podatke o dostupnosti općinske uprave kroz sustav elektroničke komunikacije, nove općinske web stranice koje se redovno ažuriraju te geoinformacijski sustav s osnovnim podacima prostornog plana dostupan svim građanima.

- Na ovaj način povećavamo transparentnost, ali i brzinu rada općinske uprave. Uz to, kao koordinator programskih aktivnosti  na području općine, naglasio bih važnost očuvanja nematerijalne kulturne baštine kroz brojne tradicijske manifestacije koje naša općina svake godine organizira ili sufinancira.

Uz Lušetića i kandidate Dausa i Opatića, konferenciji su prisustvovali potpredsjednik Podružnice IDS-a Cerovlje Ivan Jurada te kandidatkinja za vijećnicu u općinskom Vijeću Elena Šestan koja je kao jedna od najaktivnijih vijećnica u proteklih 8 godina ukratko predstavila rad vijeća u tom razdoblju, kazavši da je usvojeno više stotina akata, od kojih je izdvojila dvije Izmjene i dopune prostornog plana i dvije strategije, odnosno Plana ukupnog razvoja Općine Cerovlje.

- Više podataka o dosadašnjem i budućem radu Vijeća bit će uskoro na predstavljanju liste IDS-a za Općinsko Vijeće Općine Cerovlje, zaključila je Šestan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa