Ćakić Kuhar:

Donacije akcije Hodanjem do zdravlja uplaćene Sigurnoj kući

0
S druženja na Učki
S druženja na Učki

Treća po redu humanitarna akcija „Hodanjem do zdravlja – Camminando verso la salute“ u organizaciji Kluba žena IDS-a održana je 2. travnja, na Učki. Stotinjak žena i muškaraca hodanjem do vrha Učke osiguralo je donacije za Sigurnu Kuću Istra u iznosu od 8.640 kuna, koje su sponzori i sudionici akcije direktno uplatili Sigurnoj kući.

Predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar istaknula je zadovoljstvo što su „ovom humanitarnom akcijom doprinijeli podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, a ujedno donirali novčana sredstva u unaprijed poznate svrhe“. Dodala je kako se može očekivati još uplata, kojima bi se rad Sigurne kuće dodatno unaprijedio.

Da podsjetimo, Sigurna kuća Istra već čitavo desetljeće nesebično pomaže ženama žrtvama nasilja, a kako je Ćakih Kuhar istaknula, iako je respektabilna, odgovorna i uspješna institucija, problem njezinog financiranja nažalost je još prisutan“. Koordinatorica Sigurne kuće Istra Jadranka Černjul zahvalila se Klubu žena IDS-a na podršci radu i daljnjem razvoju Sigurne kuće te dodala: - Za nasilje nema opravdanja! Iznimno mi je drago da su se u ostvarivanje naših ciljeva i ove godine uključile žene iz IDS-a.

Predstavnice Kluba žena IDS-a kao zanimljivost ovogodišnje akcije posebno su izdvojile kretanje sudionika s dva starta, jedan s istarske a drugi s riječke strane, čime su simbolično spojili obje strane Učke. Na kraju, predstavnice Kluba žena IDS-a su se još jednom zahvalile svim sudionicima, zaključivši da obzirom na ovogodišnji uspjeh, namjeravaju nastaviti i dalje s organizacijom takvih i sličnih inicijativa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa