Općina Gračišće umirovljenicima poklanja uskršnje bonove i pince

0
Ljubo Merleta, Ivan Mijandrušić i Vinko Cerovac
Ljubo Merleta, Ivan Mijandrušić i Vinko Cerovac

Općina Gračišće nakon pet godina ponovo dijeli umirovljenicima uskrsnice i pince, a k tome će za njih u subotu, 8. travnja, organizirati druženje u Društvenom domu u Brljafima, iznio je načelnik Ivan Mijandrušić na konferenciji za novinare, koju je 5. travnja održao zajedno s predsjednikom Udruge umirovljenika Pazinštine Vinkom Cerovcem i predsjednikom njihove gračaške podružnice Ljubom Merletom.

Pravo na bon od stotinu kuna ostvaruju umirovljenici s mirovinom manjom od 2.500 kuna. Nakon prijave u Općini bon se isplaćuje na tekući račin, a pinca se preuzima na licu mjesta. Prijave traju do 10. travnja.

„Iz prazne vreće teško je nešto darovati, a mi smo se nakon gubitka statusa brdsko-planinskog područja našli u zaista teškoj financijskoj situaciji. Uz to je i bivša, Milanovićeva vlada za nas bila katastrofa. Ipak, zapuhali su neki novi, povoljniji vjetrovi i mi smo već krajem 2016. godine razmišljali o božićnicama za umirovljenike, ali smo odlučili odgoditi to za uskrsnice.  Nekada smo ih poklanjali svim umirovljenicima, ali sada će barem oni najpotrebitiji osjetiti da netko misli na njih“, kazao je načelnik Mijandrušić i istaknuo da Općina za socijalni program izdvaja četvrtinu proračuna.

Općina Gračišće broji 219 umirovjenika, a koliko ih ostvaruje pravo na uskrsnicu, znat će se nakon završetka prijava. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa