Snimanje Lijepom našom u Žatiku privuklo 2.200 posjetitelja

0
Serđo Pavat na snimanju Lijepom našom
Serđo Pavat na snimanju Lijepom našom

U sportskoj dvorani Žatika 21. ožujka održano je javno snimanje popularne emisije „Lijepom našom“ u produkciji HRT-a, na kojoj su predstavljeni grad Poreč i Istarska županija. Bila je to večer kad se tražila karta više, a 2.200 posjetitelja je već sat vremena prije početka snimanja počelo pristizati u dvoranu Žatika.

Snimanje dvodijelne emisije trajalo je gotovo četiri sata, tijekom kojih su se porečkoj publici predstavili najpoznatiji sastavi i pjevači iz Lijepe naše i susjedne Slovenije. Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Helena Blagne, Koktelsi, Sergio Pavat, Serđo Valić, Vesna Nežić Ružić, Ivan Bottezar, KUD „Matko Laginja“ iz Svetog Lovreča, klape Le Parentine i Lungomare samo su neki od više od trideset izvođača koji su nastupili. Osim snimanja zabavnog dijela emisije, produkcija najdugovječnije emisije HRT-a, tijekom svog boravka u Poreču obišla je i snimila lokalne proizvođače, poljoprivrednike i turističke zanimljivosti Poreštine, čime će se tradicija i kulturne vrijednosti Poreča i Istre predstaviti široj hrvatskoj publici.

Program je vodio dobro uvježbani Branko Uvodić, a na samom početku prisutnima se obratio župan Istarske županije Valter Flego i gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić koji je izrazio zadovoljstvo što je snimanje emisije „Lijepom našom“ u dvorani Žatika ponovno okupilo mnoštvo zainteresiranih. Snimljene emisije, gledatelji će moći pogledati 1. i 8. travnja na Prvom programu HRT-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa