Edukacija o društvenom poduzetništvu i dan posvećen obrazovanju

0
S info dana za organizacije civilnog društva
S info dana za organizacije civilnog društva

U Puli su ovaj tjedan u tijeku Info dani za organizacije civilnog društva na nekoliko lokacija s aktivnostima otvorenima za sve zainteresirane građane, a posebice predstavnike udruga, ustanova i ostalih organizacija koje djeluju u civilnom sektoru. Nakon okruglog stola o civilnom društvu, prezentacije natječaja te početničke edukacije „ABCda“, u srijedu i četvrtak slijede teme obrazovanja i društvenog poduzetništva

Edukacija o društvenom poduzetništvu - 15.03.

S obzirom na to da je jedan od glavnih fokusa Zaklade osnaživanje udruga kako bi postale održive i manje ovisne o javnim sredstvima, tema društvenog poduzetništva nametnula se kao imperativ ovogodišnjih Info dana. Važnost ove teme i mogućnosti koje donosi prepoznali su građani i organizacije civilnog društva te je interes vidljiv u velikom broju prijava na edukaciju „Društveno poduzetništvo – mogućnost za financijsku stabilnost udruga“.

Stručnjak koji će voditi edukaciju je Teo Petričević, direktor ACT Grupe, prvog hrvatskog konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca. Prepoznat kao stručnjak za društveno poduzetništvo i društvene inovacije, autor niza publikacija s više od petnaest godina poduzetničkog i predavačkog iskustva, u srijedu će svoja iskustva i savijete podijeliti s predstavnicima istarskog civilnog sektora. Edukacija će se održati u prostorijama Istarske razvojne agencije IDA na adresi Mletačka 12/IV u Puli od 08:45 do 14 sati.

Dan posvećen odgojnim i obrazovnim ustanovama i udrugama – 16.03.

Posljednji dan Info dana 2017 posvećen je suradnji udruga i ustanova. Točnije, u četvrtak je tema umrežavanje odgojnih i obrazovnih ustanova te udruga koje imaju interes provoditi projekte vezane uz obrazovanje djece i mladih, prevenciju socijalne uključenosti ili neformalno obrazovanje. Fokus će zauzeti Erasmus+ projekti, s obzirom na to da su se natječaji iz tog europskog programa pokazali vrlo prikladnima za ustanove i udruge, čak i one s nešto manje ili pak nikakvim iskustvom u provođenju projekata. Prisutni će imati priliku upoznati se s primjerima dobre prakse direktno od provoditelja projekata kojima je financiranje odobreno te postaviti svoja pitanja, čuti više o problemima s kojima se mogu susresti, ali i beneficijama koje mogu ostvariti. Predavanje će se održati u Svečanoj dvorani „Tone Peruško“ na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, na adresi Ronjgova 1 u Puli s početkom u 10 sati. Nakon predavanja i predstavljanja istog će dana u 14:00 sati predstavnik Zaklade predstaviti metode i aktivnosti projekta „Unexpressed talent“ koji je trenutno u provedbi, a tema mu je prevencija socijalne isključenosti mladih.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa