Červar odlučio: Odabrao sam Hrvatsku, to je moja zemlja!

0
Lino Červar (foto: 24sata)
Lino Červar (foto: 24sata)

Kao što su 24sata prije nekoliko dana najavila, Lino Červar preuzima hrvatsku rukometnu reprezentaciju! To je sasvim jasno nakon što je Makedonski rukometni savez u nedjelju objavio kako Mago di Umago više nije izbornik njihove selekcije.

Osvajač zlata na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama emotivnim se pismom oprostio od makedonske javnosti te objasnio razloge zbog kojih napušta njihovu reprezentaciju. U subotu je poslao pismo tamošnjem savezu u kojem ističe:

- Hoće li to biti reprezentacija države u kojoj sam rođen, u kojoj imam obitelj, u kojoj sam se izgradio, razvio i afirmirao kao trener i doživio najveće svjetske uspjehe i u koju se kad-tad moram vratiti? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije, koja me jako dobro dočekala, prihvatila kao svoga i dala mi sve? Ipak, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju.

"Vidimo se uskoro na konferenciji za novinare, do tada strpljenja", javio se Lino porukom.

Još uvijek nije poznato hoće li Lino ostati na klupi skopskog Metalurga. Sudeći prema zahtjevnosti projekta Euro 2018. u Hrvatskoj s "kaubojima", gdje svi ciljamo na zlato, to neće biti izvedivo, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa