potresno pismo

Trovanje mačaka na Vidikovcu? Buco je u grčevima umro u našim rukama 

0
Mačak Buco (foto: Facebook)
Mačak Buco (foto: Facebook)

Udruga Ruka šapi objavila je 9. ožujka na svom facebook profilu potresno pismo jedne Puljanke, vlasnice uginulog mačka Buce, a koja smatra da su njenog ljubimca otrovali susjedi. Prenosimo poruku vlasnice u cijelosti: "Susjedi s Ulica Vidikovac i Rohreggerove, da li spavate mirno "SUSJEDI"? Da li vam je mirna duša, sada kad ste obavili posao? Sada znate da je gotovo i da vam više neće neki mačak prolaziti kroz dvorište jer je bio samo znatiželjan, lovio leptire ili skakavce. Ili ste se uplašili da vas to biće ne POJEDE možda? Jer je bio strašan kao "LAV"! Da li ste si nahranili patetičnu dušu, popili pivo i proslavili nakon što ste vidjeli svojih ruku djelo, da ste uspjeli ubiti još jednog člana obitelji? Da li ste se veselili kako je danas divno biti bez tog mačka, ha? Možda je on bio dio nečijeg života, najbolji frend nekoga djeteta, ali nije vas briga."

"Savjest vam ne dozvoljava da se zamarate s tim stvarima jer vam nije još razvijena do tog stupnja. Da li vam je lijepo sada "SUSJEDI"? Uživate, je li tako? Eh moji "SUSJEDI", otrovali ste, te počinili ubojstvo i sada mislite da ste heroji ulice a upravo ste se otrovali sami sebe jer nemate vi savjesti. Nemojte se brinuti i maštati kako nije uspio niti doći do kuće. Buco se kao najveći heroj dostojanstveno dovukao sa posljednjim atomima snage svome domu da bi u grčevima i mukama umro u našim rukama. Eh "SUSJEDI" da mi je samo znati što može sljedeće vaš mozak smisliti i to da se spriječi na vrijeme!" zapisala je Puljanka.

Pismo je dobilo podršku facebook prijatelja udruge, a neki su podijelili i svoja slična iskustva. "Nažalost i meni je mačak tamo nastradao...prvo su ga gađali iz zračne puške, u tijelu je imao 4 metka... nekako smo ga spasili... ali par mjeseci nakon samo je nestao...vjerovatno otrov...ljudsko zlo živi u tom kvartu!!!" piše jedna korisnica, a druga dodaje da bi takve stvari trebalo prijavljivati policiji i strože kažnjavati. "Susjeda ima raznih. Vjerujem da ih većina voli mačke. A ovaj problem nažalost traje 20 godina, baš u tim ulicama. Taj mačak je bio divan, popravio bi mi dan kad bi ga vidjela kako šeće. Šteta." zapisala je jedna korisnica.

"Ja stanujem tu, preko 20 godina imamo pse, čula sam bila još davno neke priče o vjerojatnom psetoubojoci... ali ako je ovo već patologija, trebalo bi i prokazati više one zbog kojih se, evo, sada i opet sramim što sam ljudskog roda", dodala je druga. (K.S.R.)

Buco (foto: Facebook)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa