robin hood

Ekipa holivudskog spektakla stiže u Završje

0
Završje
Završje

Robin Hood napušta Dubrovnik, danas su snimane posljednje scene holivudskog spektakla. U ova dva tjedna na Stradunu je bilo svega, od građevinskih radova, konja, kočija, pa do holivudskih zvijezda... Jamie Foxx se fotografirao s obožavateljima, Jamie Dornan skrivao od novinara... Većina ekipe napustila je Dubrovnik, no ne i Hrvatsku. Snimanje nastavljaju u malenom istarskom selu Završju, donosi dnevnik.hr.

''Dubrovnik je bio sjajan, svi su nas lijepo primili, a bolji materijal za film nismo mogli dobiti. Sutra idemo u Istru, tamo snimamo dva dana i onda se vraćamo u Budimpeštu'', otkrio je E. Bennet Walsh, izvršni producent filma. No u Dubrovnik bi se ekipa mogla vratiti već za godinu dana, planira se dubrovačka premijera Robina Hooda. Film Robin Hood Origins izlazi sljedeće godine u ožujku, dubrovačka premijera i crveni tepih na Stradunu planiraju se za travanj. Grad direktno nije ništa zaradio, u proračun nije ništa uplaćeno, nije naplaćeno korištenje javnog prostora.

No filmaši su koristili niz usluga gradskih tvrtki, ukupni prihodi će biti poznati kada se zaključe sve poslovne aktivnosti. Treba naglasiti kako je od 600 ljudi u produkciji njih 250 iz Dubrovnika, na filmu je radilo i 1200 statista. Zaradili su hoteli, ugostiteljski objekti, ali tu je i promocija Dubrovnika, ovo je ipak holivudski spektakl, a kako je redatelj najavio Dubrovnik će u ovom filmu biti prepoznatljiv. Inače i svima kojima su kulise bile ispred vrata, prozora, ugostiteljskih objekata, dućana, plaćena je odšteta, piše dnevnik.hr.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa