Jandroković o HDZ-u Istre: Nitko neće pred sud časti

0
Gordan Jandroković
Gordan Jandroković

Tajnica istarskog HDZ-a  Monika Udovičić HDZ-ova je kandidatkinja za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, odlučio je to županijski odbor HDZ-a Istarske županije 1. ožujka na sjednici u Pazinu na kojoj je bio i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković. Udovičić je 27-godišnja diplomirana politologinja iz Svetog Petra u Šumi, donosi 24sata.

Gordan Jandroković je novinare nakon sjednice ŽO -a izvijestio kako će kandidat za zamjenika župana na lokalnim izborima biti član Predsjedništva istarskog HDZ-a Ivan Bubić dok će drugog kandidata za zamjenika župana odrediti županijski odbor stranke. 

Odgovarajući na pitanje što je s odlukom županijskog odbora HDZ-a o raspuštanju gradskih odbora u Puli i Novigradu te općinskog u Žminju i o upućivanju na Sud časti desetak članova stranke, Jandroković je rekao da raspuštanje nije idealan scenarij za stranku, da će u Puli i Novigradu biti povjerenstva i da nitko neće ići pred Sud časti.

"Pokušali smo kroz raspravu ispraviti neke stvari te djelovati na međusobnom povezivanju i kvalitetnijem promišljanju budućnosti HDZ-a u Istri. Donesene u odluke po kojoj će HDZ u Puli i Novigradu imati povjerenstvo koji će voditi stranku do lokalnih izbora, dok će se i u Žminju tražiti optimalno rješenje", rekao je glavni tajnik Jandroković. Kako je dodao, ŽO HDZ-a je odlučio povući odluku i nitko neće ići pred Sud časti.

"Vjerujem da je to dobar znak jer smatram da trebamo svi zajedno raditi na stabilizaciji stanja stranke u Puli i Novigradu te u Žminju, i upravo će to biti zadaća novih povjerenika i županijske organizacije" , poručio je Jandroković dodavši kako je središnjica stranke prepustila gradskim i općinskim odborima da sami iznjedre kandidate za gradonačelnike i načelnike. Izrazio je vjeru da će, "HDZ nakon ovih bura kroz koje je prolazio ući u mirnije  razdoblje i vrlo temeljito se pripremiti za lokalne izbore", piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa