Započeo Međunarodni program 59. Pula Film Festivala

0

Povijesni muzej Istre - Kaštel već tradicionalno ispunjen do posljednjeg mjesta otvorio je ovogodišnje pulsko filmsko ljeto pod zvjezdanim nebom. Nakon koncerta pod nazivom Sve u rocku otvoren je Međunarodni program 59. festivala filmom Zbogom kraljice Benoita Jacquota.

Na otvaranju Međunarodnog programa publici su se obratiti ravnateljica Zdenka Višković-Vukić, umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković i francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier. Drugi film u večeri otvaranja bio je Drugi svijet Gillesa Marchanda. Ipak, čast prve projekcije na 59. festivalu igranog filma u Puli pripala je Kapetanu Mikuli Malom Obrada Gluščevića čime je započeo program matineja Pulice. Filmom Inspektor Lavardin započela je retrospektiva Claudea Chabrola koja će se odvijati svakog dana od 18 sati u Kinu Valli sve do srijede 18. srpnja.

Večeras na Kaštelu pogledajte dva njemačka filma – komediju o kabaretskoj zvijezdi Hotel Lux, a potom i dramu o potrazi za (seksualnim) identitetom Romeos. Claudea Chabrola ćemo upoznati putem filma Betty, a mladi filmoljupci svoj su susret s filmom danas već imali – od deset je sati u Kinu Valli igrala Žuta podmornica Georgea Dunninga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa