Više od trideset skijaša na prvenstvu Pule i Poreča

0
Sudionici natjecanja u Ravasclettu
Sudionici natjecanja u Ravasclettu

U talijanskom Ravasclettu, na skijalištu Zoncolan u Friuliji Julijskoj krajini u organizaciji Skijaškog kluba Poreč, Pula 2011 te turističke agencije Zeatours iz Pule, 18. veljače po lijepom je i sunčanom vremenu u idealnim uvjetima i odlično pripremljenoj stazi održano 9. Otvoreno prvenstvo Pule i Poreča u veleslalomu za mladež i rekreativce, već tradicionalno druženje skijaša iz Istre, Liburnije, Primorja i Gorskog kotara.

Na samo takmičenje se odazvalo 34 natjecateljki i natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije u svim kategorijama, a pobjednici su kod djevojčica Malu Celić iz Umaga, kod juniorki Ana Bašić iz Pule, kod dama Katija Luketić iz Rijeke, kod dječaka Andrea Milohanović iz Pule, kod juniora Matija Milohanović iz Pule, kod seniora Ivan Štefek iz Umaga, kod veterana Tomislav Popović iz Vrsara, te kod starijih veterana Josip Franković iz Buja. Najbolje vrijeme u obje vožnje ostvario je Tomislav Popović iz Vrsara.

Najmlađa natjecateljka je bila Laura Černjul iz Višnjana (r. 2009), a najstariji Silvan Renko iz Umaga. Nakon utrke su u svim kategorijama medaljama nagrađeni tri prvoplasirane natjecateljke i natjecatelja, a pobjednice i pobjednici dobili su i pehare. Sudionike i sve ostale goste iz Hrvatske i Slovenije pozdravio je i gospodin Imler Casanova, direktor skijališta Zoncolan-Ravascletto.

Cjelokupni događaj su profesionalno organizirali Loris, Igor i Mario iz Ski kluba Poreč, a po vrlo prihvatljivim uvjetima realizirao Zeatours. Izletu se, naravno, uz takmičare odazvao i veliki broj rekreativnih skijaša, bordaša, ili šetača po slikovitim obroncima Zoncolana, da bi svi na završnoj svečanosti na samom skijalištu uz prigodnu zaskusku furlanijskih delicija zaključili jedan savršeni skijaški dan. Završna fešta takmičarskog ciklusa istarskog skijanja će se pod sličnim uvjetima održati 4. ožujka na najvećem slovenskom skijalištu Krvavec, u organizaciji Ski kluba Istra iz Pule, te ovom prilikom pozivaju skijaše i ljubitelje zimskih radosti iz Istre i šire da nam se pridruže na zaključenje ovogodišnje skijaške sezone.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa