Brijuni: U nedjelju otvorenje izložbe Europa između dokumenta i fikcije

0
Erich Lesing, snimano u Beogradu 1955.
Erich Lesing, snimano u Beogradu 1955.

Na Brijunima će u nedjelju, 15. srpnja biti predstavljena izložba fotografija „Europa između dokumenata i fikcije“, pod pokroviteljstvom Zaklade ERSTE. Tom će prigodom brijunski posjetitelji moći razgledati europske poslijeratne trenutke snimljene objektivom Ericha Lessinga.

Zamisao Zaklade ERSTE je da od fotografskog i umjetničkog projekta, koji istražuje i dokumentira kulturu srednje i jugoistočne Europe, promiče znanje i razumijevanje o toj regiji. Cilj misije jest djelovanje protiv predrasuda i nacionalizma, razmišljanja o življenju izvan granica, te da ta iskustva budu dostupna svima, osobito mlađim generacijama.

Erich Lessing je jedan od najpoznatijih austrijskih fotografa i član je prestižne fotografske agencije Magnum Photos. Svojom kamerom bilježi  događaje,ljude, njihove probleme i osobnosti. Izložene su  fotografije nastale od 1950. nadalje, a sintetiziraju i sva tri aspekta rada Zaklade ERSTE - socijalnu uključenost i društvene transformacije, kulturne raznolikosti te proces europske integracije. Izložba fotografija Europa između dokumenata i fikcije pokazuje europsku prošlost i prezentira je tako da  pojedinca zainteresira za vlastitu budućnost.

Brod iz Fažane polazi u 18.30 sati. Na otvorenju će govoriti Jerica Ziherl, povjesničarka umjetnosti  i Filip Radunović, Zaklada ERSTE, a izložba ostaje otvorena do 27. kolovoza, izvijestili su iz Kazališta Ulysses.

Ilija Soškić snimao 1975.
Ilija Soškić snimao 1975.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa