Kreću prijave za dječji festival Pula pjeva

0
S jednog od prijašnjih festivala
S jednog od prijašnjih festivala

Četvrti po redu Dječji pjevački festival „Pula pjeva“ i ove godine nastavlja s okupljanjem zaljubljenika u pjevanje i glazbu općenito. Prijave kreću od 20. veljače do 16. ožujka, a sama audicija će se održati 17. ožujka u 17 sati u prostorima Zajednice Talijana „Circolo“. 

Sam festival je osmišljen s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Dječji pjevački festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, a samu organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula, odnosno nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti. Prijavljeni učenici/ce na audiciji se predstavljaju sa skladbom koju su odabrali sami prema stručnom savjetu svog mentora glazbene kulture. Tijek  postupka prijave na  audiciju i kriteriji:

1.         Prijave na audiciju trajat će od 20. veljače  do 16. ožujka 2017. godine
2.        Obrazac Prijavnice može se skinuti s web stranica Grada Pule www.pula.hr(pod rubrikom Izdvojeno) i u školi kod učitelja/učiteljice glazbene kulture
3.        Obrazac prijavnice poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr, voditeljici projekta Ireni Peruško
4.        Audicija će se održati  u dvorani  Zajednice Talijana „Circolo“, Carrara 1,  u Puli 17. ožujka 2017. s početkom u 17.00 sati
5.        Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na cd-u ili usb – sticku. Ukoliko kandidat/kandidatkinja nije u mogućnosti pribaviti matricu, može se obratiti na e - mail studija Čarobne frule (e-mail: carobnafrula@hotmail.com) i matricu            će pripremiti studio. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam/a svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.
6.        Kandidat/kandidatkinja na audiciju mora donijeti isprintani ispunjeni obrazac prijave, a na kojemu se ujedno nalazi i potpisana suglasnost da roditelj/skrbnik pristaje da mu dijete sudjeluje na festivalu. Popunjeni i potpisan obrazac,                      kandidati moraju obavezno donijeti  na audiciju. Bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena.
7.        Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se također na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije.
8.        Poluzavršnica festivala održat će se 24. ožujka 2017. u dvorani Zajednice Talijana „Circolo“  s početkom u 19 sati , a objavit će se i  na web stranicama Grada Pule
9.        Stručni žiri koji će  odlučivati o kandidatima sastavljen je od 6 članova, a kandidati će se ocjenjivati na temelju 3 propisana kriterija: vokalna izvedba, intonacija, scenski nastup i dojam (uključuje i zahtjevnost glazbene dionice)
10.      Stručni žiri čine osobe iz svijeta glazbe, a koji ne rade u redovitoj nastavi s kandidatima, na bilo koji način.
11.      Tijekom cijelog trajanja natjecanja – od audicija pa do same završnice festivala - organizatori će svojim prisustvom brinuti o kvaliteti i regularnosti provedbe cjelokupnog projekta.

Cijela manifestacija odvija se pod pokroviteljstvom Grada Pule. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa