Povećana poduzetnička aktivnost u Puli

0
Pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja nove prodavaonice u Ulici Sergijevaca
Pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja nove prodavaonice u Ulici Sergijevaca

Dolaskom toplijeg vremena u samom je središtu Pule primjetno značajno povećanje gospodarske aktivnosti, pa se tako obnavljaju i preuređuju ugostiteljski i poslovni objekti, ali i otvaraju nove prodavaonice, poput trgovine obućom i sportskom opremom u Ulici Sergijevaca koja je 14. veljače otvorila svoja vrata građanima.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja istaknuo je kako pozdravlja nove privatne investicije, posebno u starogradskoj jezgri. "Čestitam na velikom i značajnom uspjehu svim poduzetnicima koji su proteklih mjeseci sustavno obogatili područje starog grada te su svojim vrijednim radom stvorili nova radna mjesta i poboljšali ekonomsku sliku Pule. Drago mi je da i privatne osobe ulažu u starogradsku jezgru čime dodatno doprinose našem turističkom rastu i razvoju.", kazao je Miletić.

Podsjećamo, prema podacima Financijske agencija (FINA) o rezultatima poslovanja poduzetnika u najvećim hrvatskim gradovima i općinama, Pula je prvi grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika (67 poduzetnika na 1000 radno sposobnih stanovnika). Da će Pula spremno i uređeno dočekati novu turističku sezonu dokazuju i radovi u užem centru grada koji se odvijaju u sklopu uređenja javnih površina i komunalne infrastrukture koje Grad provodi poput uređenja De Villeovog uspona, ali i na uređenju brojnih privatnih poslovnih prostora i fasada na nekoliko adresa. Uređuju se privatni objekti pokraj Parka grada Graza, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu i Flaciusovoj ulici,a riječ je uglavnom o privatnim investicijama pulskih ugostitelja i ostalih poduzetnika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa