Grad pazin

Raspisani natječaji za organizacije civilnog društva

0
Renato Krulčić i Nevija Srdoč
Renato Krulčić i Nevija Srdoč

U velikoj vijećnici Grada Pazina 1. veljače gradonačelnik Renato Krulčić održao je prvu ovogodišnju konferenciju za medije na kojoj je predstavio javne natječaje za organizacije civilnog društva. Gradonačelnik Krulčić naglasio je značaj civilnog društva za Pazin i to posebno u područjima pružanja usluga za ranjive skupine građana kao i uključivanju u artikuliranje potreba građanki i građana Grada Pazina.

Istaknuo je kako u Pazinu djeluje oko 120 registriranih udruga. Od toga 40 u području sporta te kako je u ovoj godini u gradskom proračunu za rad civilnog sektora planirano 791.221 kuna više financijskih sredstava u odnosu na prošlu 2016. godinu, odnosno ukupno 2.757.125 kuna, od čega će 1.345.000 kuna biti raspodijeljeno putem javnih natječaja.

Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, predstavila je sadržaj javnih natječaja i to dva natječaja za financijske i jedan za nefinancijske podrške civilnom društvu. Predstavljeni su Javni natječaj  za financiranje programa/projekata/manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2017. godini, zatim Natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. godini koje provodi Zajednica sportskih udruga Grada Pazina te Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro.

U odnosu na prošlu godinu kod prijavljivanja za financijske podrške nema značajnijih promjena u uvjetima i prijavnim obrascima koje organizacije civilnog društva trebaju ispuniti, dok je po prvi puta sukladno zakonskim obvezama raspisan javni natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro.

Javni natječaj raspisan je 26. siječnja i otvoren je 30 dana odnosno zaključno s 27. veljače. Za sportske udruge otvoren je do 28. veljače i prijavljuje se Zajednici sportskih udruga Grada Pazina. Sve detaljne informacije dostupne su na službenim stranicama Grada Pazina, a posebna interaktivna radionica s ciljem predstavljanja natječaja i raspravom održana je u Društvenom centru Veli Jože 2. veljače 2017. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa