U provalama na Puljštini ukraden nakit i pribor za jelo

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, zabilježeno je nekoliko provala u stanove ili obiteljske kuće, u kojima je otuđen nakit. Prva provala dogodila se u razdoblju od 30. prosinca do 8. siječnja u Vinkuranu, gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao u kuću te otuđio razni nakit i pribor za jelo, čime je 55-godišnjakinju oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Druga provala dogodila se 5. siječnja u predvečernjim satima u Ulici Biškupije u Medulinu. Nepoznati počinitelj je nasilno ušao u kuću i otuđio veću količinu nakita, čime je 52-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Posljednja provala dogodila se 8. siječnja tijekom dana u Ulici Veruda, gdje je nepoznati počinitelj provalio u stan i otuđio nakit, čime je 29-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.

Policajci utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljima. Provale u domove spadaju u češća kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin. Blagdani, kao i vrijeme odlaska na skijanje, godišnje odmore ili putovanja, vrijeme je u kojem je potrebno pojačati oprez i poduzeti neke od mjera samozaštite.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa