Direktor Festivala EXIT predstavio Sea Star Festival Umag 2017

0
Milovan Popović, Vili Bassanese i Dušan Kovačević
Milovan Popović, Vili Bassanese i Dušan Kovačević

Slijedom velikog interesa koji je doveo do gotovo 11 tisuća prodanih ulaznica u prvih 24 sata prodaje, direktor Festivala EXIT Dušan Kovačević i njegov uži tim posjetili su 27. prosinca Umag i održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili program Sea Star Festivala by EXIT  koji u ovaj grad dolazi iduće godine, točnije od 25. do 28. svibnja 2017. godine.

Kako je najavljeno početkom mjeseca, svjetski poznati EXIT tim pokreće u Umagu novi Sea Star festival, u sklopu kojeg će nastupiti čak 70 izvođača na šest pozornica u turističkom kompleksu Stella Maris. Novi festivalski biser Mediterana predstavit će neka od najznačajnijih imena svjetske i regionalne glazbene scene na šest različitih pozornica, a pored dva glavna festivalska dana posjetitelje očekuje i veliki tulum zagrijavanja u četvrtak, 25. svibnja, kao i afterparty u nedjelju, 27. svibnja.  Uz najavljene The Prodigy, Dubiozu Kolektiv te Urbana & 4, koji otvaraju četverodnevno festivalsko ludilo, na tiskovnoj konferenciji organizatori su potvrdili izvrsnost Umaga kao destinacije te se osvrnuli na odličan početak prodaje ulaznica. Iako se imena novih izvođača očekuju negdje nakon blagdana, a kompletan program do kraja siječnja 2017. godine, brojni obožavatelji EXIT-a nisu propustili priliku da prvi osiguraju svoju ulaznicu te su u svega nekoliko sati oborili rekorde prodaje.

Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala, nije krio oduševljenje te je najavio pravi spektakl u Umagu.

Dušan Kovačević

 „Novosadski festival prvi je događaj koji je nakon rata uspio na jednom mjestu okupiti mlade iz cijele regije, a EXIT se temelji upravo na povezivanju i regionalnoj suradnji. Ovih smo dana obišli lokaciju te sam siguran kako će Sea Star Festival ispuniti naša očekivanja uz više od 20 tisuća posjetitelja dnevno. A ono što je EXIT za Novi Sad, to će zasigurno biti Sea Star Festival za Umag.“ naglasio je Kovačević

Uz direktora Festivala, tiskovnoj su konferenciji prisustvovali i gradonačelnik Vili Bassanese te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

 „Velika mi je čast što Umag prednjači u još jednom segmentu i što smo prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio priliku za domaćinstvo prestižnog Sea Star Festivala by EXIT. Organizacija jednog renomiranog visokorangiranog festivala u svijetu zabave, kao što je to EXIT,  nedvojbeno potvrđuje kako Umag zadovoljava najviše uvjete i kriterije te kako je spoj sredine, usluga i infrastrukture u našem gradu na visokoj razini. Mnogu su ga priželjkivali, a mi smo ga doveli u naš grad. Osim što će sugrađanima biti ponuđena jedinstvena manifestacija za sve ukuse i generacije, siguran sam kako će i mnogobrojni posjetitelji ovog događanja biti oduševljeni Umagom i sadržajem koji Umag pruža mimo samog Festivala te da će ih doživljaj potaknuti na što skoriji povratak u naš grad.“ istaknuo je gradonačelnik.

Na njegove se riječi nadovezao i  Popović koji je istaknuo kako je vrlo bitno što je Sea Star Festival by EXIT brendiran isključivo za Umag te kako će isti imati glavnu ulogu u produljenju turističke sezone. Direktor TZ-a se ujedno zahvalio Istarskoj županiji te Istraturistu na potpori i suradnji u projektu EXIT 2017.

EXIT je novu fazu regionalnog povezivanja započeo 2014. godine, kada je organizirao festival u Budvi, a od 2017. godine velikoj se EXIT obitelji pridružuje i umaški Sea Star Festival. Svi festivali postigli su iznimne uspjehe, stoga vjerujemo kako će Umag nadmašiti očekivanja i vrlo brzo postati jedan od vodećih glazbenih festivala u Hrvatskoj, a i šire.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa