Kako izgleda uobičajeni radni dan u Brijuni rivijeri?

0
Pulsko priobalje
Pulsko priobalje

Možete li nam ukratko opisati uobičajeni radni dan u Brijuni rivijera d.o.o.? To smo pitanje, uz još brojna druga, uputili na e-mail adresu ove državno-županijske tvrtke koja ni nakon 13 godina poslovanja nije ispunila svoj primarni cilj zbog koje je osnovana - ostvarenje mega-projekta istoimenog naziva Brijuni rivijera ili, kako piše u Ugovoru o osnivanju društva iz 2003. godine: "izgradnja turističkog resorta visoke kategorije (s otočjem Brijuni kao oazom elitnog turizma) na principima održivog razvoja" te "otvaranje novih radnih mjesta u gospodarskim subjektima koji će biti osnovani na području obuhvaćenim programom", piše Maša Jerin u tekstu na portalu H-alter.

Kao što je poznato, ovaj je program u režiji najmoćnijeg čovjeka IDS-a Ivana Jakovčića i njegovih najbližih suradnika, predviđao da se u napuštenim vojnim zonama duž 24 kilometra obalnog pojasa nasuprot brijunskog arhipelaga izgrade apartmanska naselja, golf tereni, luksuzni hoteli i nautičke luke. Naknadno je broj lokacija pao na svega četiri: Muzil i Sv. Katarina-Monumenti u pulskom zaljevu, Hidrobaza u Štinjanu i Pineta u Fažani.

Budući da se tvrtka ne može pohvaliti ni jednim završenim projektom kao ni jednim otvorenim radnim mjestom, osim u samoj Brijuni rivijeri d.o.o., smatrali smo shodnim da Sanja Bežan, čelnica ove javne tvrtke koja barata javnim dobrom, odnosno zemljištem u pretežito državnom vlasništvu, objasni javnosti što se zapravo radi u firmi koja je u međuvremenu promijenila tri direktora, trošeći pri tome iz državnog i županijskog proračuna, sukladno udjelu u vlasništvu, više od milijun kuna godišnje. Istina, zadnjih par godina tvrtka se financira isključivo vlastitim prihodima nakon što joj je država predala na upravljanje kamp Pineta, jednu od lokacija iz Brijuni rivijere, pa sada za svoje plaće zarađuju preko drugih, uglavnom slabo plaćenih sezonaca.

Do direktorice Bežan nismo uspjeli doći, a u uredu su nam kazali da je trenutno nema te da joj pitanja uputimo elektroničkom poštom što smo i učinili. Nakon više od mjesec dana čekanja postalo je jasno da ćemo ostati zakinuti za odgovore o tome što se po cijele dane radi u uredu, piše Maša Jerin, a donosi portal H-alter.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa