Promovirana knjiga Damira Strugara: Ne štedi ni vlast, ni oporbu

0
S promocije u restoranu Gardelin
S promocije u restoranu Gardelin

Promocija knjige „Strugalica“, autora novinara Damira Strugara održana je 14. prosinca u restoranu „Gardelin“ u Puli. Riječ je o odabiru 100 najboljih kolumni, po izboru autora, a koje je s preostalih 400 kolumni čak deset godina svakog tjedna nedjeljom objavljivao na istarskom portalu „Regional Express“. Pa je na taj način postao i hrvatski internetski kolumnistički rekorder.

O knjizi su pred brojnom publikom govorili novinari Budimir Žižović, Boro Vučković i Nenad Marjanović dr. Fric,a koji su zajdno sa Dragom Pilselom, Pavlom Pavlovićem i Zoranom Simićem u knjizi „Strugalica“ sudjelovali sa svojim tekstovima, predgovorima, pogovorima, razgovorima i dogovorima.

Korice knjige svojim su karikaturama Damira Strugara uljepšali majstori karikature Stiv Cinik i Petar Pismestrović. „Knjiga „Strugalica“ je povijesna jer je u tisak otišla 29. studenog na Dan bivše Republike, a izašla je danas na dan potpisivanja Dajtonskog sporazuma! – našalio se u uvodu autor Damir Strugar.

– Ona je i raritet, jer je jedna je od rijetkih žanrovskih knjiga koje se bave današnjicom Pule i Istre, ne štedeći pritom ni vlast ni oporbu, ni ljude i vrijeme u kojem živimo! – rekao je Damir Strugar i nastavio: „U knjizi 'Strugalica' je osim toga navedeno više od 500 imena iz svijeta politike, društva, estrade i novinarstva iz Hrvatske, a također i sa regionalne i gradske javne scene, među kojima se spominju brojni svima nama poznati lokalni političari, stranački pripadnici, pročelnici, direktori, službenici , radnici...“

„Inače, knjigu objavljujem u vlastitoj nakladi,a tijekom rada zadnja 3 mjeseca na knjizi obavljao sam čak i 10 funkcija: autor pisac, urednik, tehnički urednik, grafički urednik, korektor, poslovni tajnik, šef marketinga, organizator promocije, kurir i direktor prodaje!“ – naglasio je duhovito na kraju Damir Strugar, te svim gostima poželio dobru zabavu uz obilje ića i pića, te višesatnu svirku neumornog „one man banda“ Davora Gržinića – Grge.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa