Predstavljeni izvrsni rezultati kluba Mladost iz Medulina

0
Prijem kod načelnika Buića
Prijem kod načelnika Buića

U vijećnici Općine Medulin 7. listipada održan je prijem Ronilačkog sportskog kluba „Mladost“ povodom ostvarenja izvanrednih sportskih rezultata. Predstavnike RSK „Mladost“ primio je načelnik Općine Medulin Goran Buić te Pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern. U ime kluba „Mladost“ rezultate su predstavili Lei Ikić Čupev, Robert Čupev te Ana Jerković.

RSK "Mladost" Medulin ove je godine nastupao u Svjetskom kupu za 2016. godinu sa ženskom ekipom (Tijana Pavelić, Valeria Kirac, Saša Miloš, Ana Jerković, Dora Bassi i Lea Ikić Čupev) gdje su postigli nekoliko vrhunskih rezultata. Saša Miloš osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa pojedinačno, dok je Lea Ikić Čupev osvojila 4.mjesto.

Natjecali su se i u grupnoj disciplini gdje je ženska ekipa osvojila 2.mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa kao vrhunski rezultat kluba. Načelnik Goran Buić čestitao je klubu na postignutim rezultatima te istaknuo koliko je upornosti potrebno za postizanje ovakvih rezultata osobito iz razloga što RSK „Mladost“ nažalost još uvijek nema bazen na kojem bi mogli slobodno trenirati.

Naglasio je da je dugogodišnja želja Općine Medulin izgradnja velikog bazena za potrebe klubova, mještana, djece, turizma, ali nažalost još uvijek nije ostvarena zbog velikih projektnih potreba koje još uvijek nisu uspjeli provesti. Načelnik je naglasio da im je zasigurno jedan od prioriteta izgradnja bazena te da u nekom realnom periodu od 3-5 godina planiraju izgraditi kompletnu infrastrukturu koja bi zadovoljavala potrebe svih navedenih subjekta, ali i obuhvaća ostale objekte potrebne za razvoj sporta u Općini Medulin. Jedan od takvih projekta je zasigurno Medulin Active koji bi obuhvaćao sve navedene infrastrukture i pružao mogućnost pripreme svih sportaša i klubova, mještana i djece.

Trening u bazenu i moru

Razgovarajući o potrebama sportskih klubova, a osobito RSK Mladosti Lea Ikić Čupev istaknula je i da klub za sada trenira na bazenu u Valbandonu, Hotelu Belvedere u Medulinu, Fužinama u periodu od 5. do 9. mjeseca te u moru. Iznimno su zadovoljni postignutim rezultatima, te ističe kako je klub „Mladost“ poznat u Svjetskoj konkurenciji upravo zbog rezultata koje postižu.

Lea Ikić Čupev istaknula je i rezultate koje su ostvarili na europskom juniorskom i seniorskom prvenstvu gdje je Ana Jerković osvojila 5. mjesto u disciplini „Star“ na Europskom prvenstvu u Berlinu. Robert Čupev osvojio je 9. mjesto u disciplini „5 Points“, dok su Tijana Pavelić, Ana Jerković i Lea Ikić Čupev osvojile 4. mjesto u disciplini „Team Event“. Lea Ikić Čupev osvojila je još jedan izvrstan rezultat osvojivši titulu Europske viceprvakinje u disciplini „MONK“ na kojoj se natjecala u paru sa Sašom Miloš.

Predstavivši vrhunske rezultate Lea Ikić Čupev istaknula je i uspjeh mlade Ane Jerković koja osim što je odlična sportašica koja postiže rezultate ujedno i mlada studentica u Zagrebu koja još uvijek nastupa za matični klub u Medulinu „Mladost“. Ana Jerković izjavila je da je doista teško uskladiti studentske obveze i rokove sa natjecanjima i treniranjem, ali ukoliko se nešto doista želi može se i postići zaključila je Ana. Ona trenutno studira u Zagrebu gdje se RSK „Mladost“ uspio dogovoriti za Zagrebačkim ronilačkim klubom, stoga Ana može kod njih trenirati dok je na Fakultetu, ali još uvijek nastupa za RSK „Mladost. Robert Čupev za sam kraj poklonio je načelniku Buiću plaketu kao zahvalu Općini Medulin u ime cijelog kluba RSK „Mladost“ te knjigu „Blago Jadrana“.

Načelnik Buić zahvalio se na poklonu te još jednom čestitao klubu te istaknuo da Općina Medulin iznimno cijeni njihove uspjehe te da će im biti potpora kao i do sada. Za sam kraj načelnik im je poklonio paket te poželio nastavak ovakvih vrhunskih rezultata. (Foto: Mario Rosanda)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa