Pazinski turnir Marijan Salamun Salko pun uzbudljivih preokreta

0
Ekipa KK Ghia staff iz Pazina
Ekipa KK Ghia staff iz Pazina

U Pazinu je protekli vikend održan dvanaesti tradicionalni memorijalni turnir u košarci Marijan Salamun Salko. Već nakon prvog dana turnira najava je bila sjajna, dvije favorizirane ekipe "izvukle" su se doslovno u zadnjim sekundama utakmica.

Najprije je u prvoj utakmici Cedevita povela sa 15-6, ali su već u prvoj četvrtini Pazinci okrenuli na 17-16. Vodili su cijelu utakmicu ( pogodili su 11 trica) i do deset razlike. Minutu do kraja 72-68. Izgleda da su se umorni preplašili dragocjene pobjede i renomea protivnika koji je izjednačio (prvi puta nakon početka utakmice) 14 sekundi do kraja utakmice. Domaći su, nažalost, ponovno brzopleti i gosti sekundu do kraja najprije iz bacanja vode pola koša a onda iz skoka popravljaju promašeno bacanje za 72-75.

Ovakva utakmica je za domaćine turnira veliki uspjeh, pogotovo nakon visokih poraza Trevisana i Riječana u nastavku turnira. U drugoj utakmici Palacanestro Treviso ( ex Benettonbasket) opasno je visio protiv Riječana krajem treće četvrtine bilo je minus devet. Talijani su poveli pola minute do kraja iz slobodnih bacanja dva koša razlike. U zadnjem napadu Riječaninu Koliću zicer curi iz koša, ali sutkinja Cvijanović dosuđuje dva bacanja. Pogađa jedno bacanje za slavlje gostiju iz Trevisa.

Drugog dana turnira Pazinci ponovno igraju čvrsto i vode većim dijelom utakmice protiv Trevisana, ali do kraja Talijani su uspješniji i pobjeđuju s pet razlike. U drugoj utakmici turnira Cedevita je "razmontirala" Riječane s 47 razlike. Trećeg dana turnira sjajna prva četvrtina Cedevite koju su agresivnom obranom slomili Talijane u prvoj četvrtini s 25-5, a ostalo do konca bilo je samo odrađivanje. U zadnjoj utakmici turnira Pazinci su krenuli konkretno i vodili četiri do pet razlike u drugoj četvrtini kada se ozljeđuje Gvido Guštin (do kraja nije ulazio) i ekipa u šoku negativno reagira što koriste Riječane i do poluvremena vode s 19 razlike! Ipak u drugom dijelu domaćini pokazuju karakter i smanjuju i na tri razlike.

Do kraja ipak šest razlike za FSV. Treba napomenuti da je turnir otvorio gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, da je drugoga dana tradicionalno bio posjet grobu pokojnog Salka, a navečer "stručni razgovori trenera i stožera ekipa". Pehare za najbolje ekipe podijelili su predsjednik Saveza sportova grada Pazina Lucijan Ujčić i predsjednik KK Ghia staff Pazin Neven Ćus.

Najbolji igrač turnira je Karlo Lukačić iz Cedevite, a najbolji domaći Mauro Levak koji je sjajno povukao ekipu u drugom poluvremenu sa Riječanima. Sa stručnog motrišta, domaćima su važnije tri ravnopravne utakmice od plasmana ekipe, iako je svaka pobjeda važna. Imaju i satisfakciju da poslije prvoplasirane Cedevite imaju najbolju koš razliku na turniru. Najvažnije je da stječu iskustvo, kako za natjecateljsku sezonu, tako i u svom razvoju kao mladi igrači od kojih klub mnogo očekuje. Pripreme za trinaesti memorijalni - još jači - turnir u istim terminima i istom razdoblju u 2017. su već krenule!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa