zdrava hrana

Mali Medulinci uživali u fishburgerima

0
S projekta edukacije djece i roditelja o važnosti ribe u prehrani (foto: Mario Rosanda)
S projekta edukacije djece i roditelja o važnosti ribe u prehrani (foto: Mario Rosanda)

U Dječjem vrtiću Medulin 29. rujna održana je manifestacija u sklopu provedbe projekta „Edukacija djece i roditelja o važnosti ribe u prehrani“ u organizaciji LAGUR-a Istarska batana u suradnji sa DV Medulin, a projekt je financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina. Projekt „Edukacija djece i roditelja o važnosti ribe u prehrani“ nastao je iz potrebe da se djeci, ali i njihovim roditeljima skrene pozornost na sastav njihovih jelovnika u cilju educiranja o važnosti pravilne i zdrave prehrane te češće konzumacije ribe od najranije dječje dobi.

Namjera projekta je potaknuti uvođenje još jednog ribljeg obroka tjedno u jelovnike DV Medulin. Program manifestacije započeo je u 16.30 sati održavanjem edukativne radionice/igrokaza pod vostvom Matije Ljube i Igora Marčeca za 49 polaznika DV Medulin u dobi 4 - 6 godina vrtićke skpuine Pužići i Bubamare.

Istovremeno je održano i edukativno predavanje za roditelje vrtićke djece pod nazivom „Važnost ribe u prehrani djece vrtićke dobi“ koje je osmislila i održala Marina Jantoš – Grubešić, dipl.ing. prehrambene tehnologije. Nakon igrokaza održana je likovna radionica za djecu na temu život u moru gdje su se koristile različite tehnike crtanja, od akvarela, pastela, drvenih bojica i kolaža.

Radovi su izloženi na panoima u svrhu male likovne izložbe dječjih radova. Održan je i mali kuharski tečaj za kuhinjsko osoblje vrtića i za roditelje djece, a manifestacija je završila zajedničkim druženjem i degustacijom ribljih obroka salate od hobotnice i fishburgera koje su spravljali poznati kuharski dvojac Verica i Dragan Jovanović. Svi sudionici dobili su na poklon prigodne majice, zatim bojanke za djecu i kuharice sa 10 zanimljivih recepata kuhara Dragana Jovanovića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa