HRT: Mikleušević Pavić ne prijeti otkaz, radi se o dvostranom ugovoru

0
Hrvatska radiotelevizija
Hrvatska radiotelevizija

Vodstvo HRT-a odbacilo je "neutemeljene i netočne tvrdnje o tome da bilo kojoj od kolegica prijeti izvanredni otkaz, odnosno gubitak radnoga mjesta", te poručilo da radnopravne odnose ne mogu komentirati jer se radi o obvezama koje proizlaze iz ugovora o radu između radnica i poslodavca, piše Jutarnji list.

U odgovoru HRT-a se tvrdnje o izvanrednom otkazu novinarkama odbacuju kao "neutemeljene i netočne", uz poruku kako im ne prijeti gubitak radnog mjesta i dodatak kako se "radi o obvezama koje proizlaze iz dvostranoga, odnosno za obje strane obveznoga ugovora o radu između radnica i poslodavca".

Hrvatsko novinarsko društvo 26. rujna je osudilo vodstvo HRT-a tvrdeći da zbog "verbalnog delikta" prijeti otkazima dvjema novinarkama, no s HRT je odmah demantirano da Sanji Mikleušević Pavić i Mirni Zidarić prijeti gubitak radnog mjesta. HND se oglasio priopćenjem u kojem najoštrije osuđuje odluku v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića da upozorenjem pred otkaz kazni predsjednicu Ogranka HND-a na HTV-u Sanju Mikleušević Pavić, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa