Ove nedjelje

Škrapula ili kako trčanjem po stijenama doći do brodeta

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja jest sljubljivanje dvije osnovne čovjekove potrebe: potrebe za hranom i pićem te kretanjem. Želja nam je ponuditi, kroz nezaboravne pitoreskne južnoistarske krajolike, doživljaj iskustva domaćih izvornih proizvoda u kombinaciji sa trčanjem u prirodnom okruženju. Ovog se vikenda gastronatjecatelji druže u autokampu Stoja. Pozivamo sve zainteresirane na Brodet Run, odnosno Škrapulu, inovativnu utrku u suorganizaciji Arenaturista i TZ Pula, koja nudi trčanje po stijenama (škrapama) oko polutoka Stoja. Utrka se sastoji od dva kruga, svaki duljine 2,3 km.

Prvi krug: start je u 10 sati s recepcije prema Valovinama po asfaltiranoj cesti i nakon 200 metara, na oznaci se trkači spuštaju na škrape oko autokampa Stoja.

Drugi krug: ponovno prolaz pored recepcije gdje se odvija izmjena štafeta. Nastavlja se ponovno prema Valovinama i po škrapama oko autokampa Stoja, a cilj je na platou u samom središtu autkampa. U cilju nas čeka brodet od škarpoča i škarpina za sve natjecatelje.

Kategorije utrke su natjecateljske muški i žene, te rekreativna kategorija kao tim / štafeta. Arenaturist poklanja besplatan smještaj u svojim objektima najbržem trkaču i najbržoj trkačici u sljedećem izdanju ŠKRAPule, dok prvoplasirana štafeta dobija poklon paket. TZ Pula i Udruga kineziologa Pula poklanja besplatnu kotizaciju za sljedeću godinu drugo i treće plasiranim natjecateljima. Prijaviti se možete putem obrasca ili putem ove internet stranice čime ostvarujete pravo na avansnu uplatu od 50 kuna.

IBAN za uplatu: HR31 2484008-1106783953, SWIFT: RZBHHR2X, Udruga kineziologa Pula, Trg kralja Tomislava 7, 52100 Pula. Opis plaćanja: navesti ime i prezime natjecatelja koji se prijavljuje. Startnina na dan utrke bez predprijave na prije navedeni način iznosi 75 kuna najkasnije sat vremena prije početka. Više pojedinosti o ovoj i ostalim pojedinačnim utrkama „Teći isti piti“ možete pratiti na portalu www.prijavim.se kao i na službenoj facebook stranici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa