Svečano obilježena 25. obljetnica osnutka 119. brigade

0
Boris Miletić i Robert Fabris
Boris Miletić i Robert Fabris

U Klubu 119. brigade Hrvatske vojske 9. rujna je svečano obilježena 25. obljetnica osnutka ove oružane postrojbe koja je sudjelovala u obrani cjelovitosti Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. Gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je kako mu je velika čast sudjelovati u obilježavanju ove značajne obljetnice. "Građani Grada Pule mogu biti izuzetno zahvalni Vama na svemu što ste činili u teškim trenucima u kojima je ovaj grad i državu trebalo braniti, a posebno na izvršenje svih ratnih operacija bez ijedne mrlje. Istra je time još jednom pokazala kako se voli svoju domovinu." rekao je Miletić.

Predsjednik Kluba 119. brigade Hrvatske vojske Robert Fabris podsjetio je okupljene na teške dane ratnih 1990-ih u kojima su se slabo naoružani vojnici oduprijeli velikosrpskoj agresiji koja je bez milosti napala Hrvatsku. "Čestitam Vam što ste od hrabrih postrojavanja u Fažani, Fiželi i Valovinama 1991. godine preko višekratnih angažiranja na Ličkom borištu, pa sve do slavne operacije Oluje dokazali i pokazali kako se brani Hrvatska." kazao je Fabris koji je potom sve prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast sedmorici pripadnika 119. brigade koji su na ratnom putu izgubili svoje živote.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović general Josip Štimac pozdravio je sve uvažene goste i članove slavne 119. brigade. "Obilježavanje ovih obljetnica dužni smo onima koji su poginuli za našu slobodu. U tim trenucima kada se na sve nas podignuo crni oblak, pripadnici ove brigade nisu čekali da taj oblak stigne do njih već su hrabro i ponosno krenuli u obranu naše domovine." rekao je Štimac. Zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko uputila je u svoje osobno i u ime župana Valtera Flega iskrene čestitke svim članovima Kluba.

Nakon svečanih govora članovi Kluba 119. brigade HV-a dodijelili su posebna priznanja svojim preminulim članovima, kao i Istarskoj županiji, Gradu Puli i ostalima koji su ih iskreno podupirali kroz godine rada. Na samome je kraju gradonačelnik Miletić u ime Grada Pule uručio Klubu poseban Grb Grada Pule u sklopu obilježavanja 25. obljetnice njihova osnutka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa