uspjesi paraolimpijaca

Puljanima ukrali postolje, a svejedno osvojili zlato

0
Jelena Vuković na prijemu kod Borisa Miletića
Jelena Vuković na prijemu kod Borisa Miletića

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je 6. rujna hrvatsku paraolimpijku Jelenu Vuković koja je na nedavno završenom Otvorenom atletskom prvenstvu Njemačke u bacanju kugle s daljinom 7,26 metara osvojila zlatnu medalju. "Jelena je primjer kako ljudi koji imaju vjeru u sebe i koji su doista uporni mogu ostvariti odlične, svjetske rezultate", kazao je Miletić čestitavši Jeleni na svim dosadašnjim sportskim i životnim uspjesima. Jelena je zbog ozljede sa sportskih terena izostala tri godine da bi u svibnju ove godine, prije natjecanja u Njemačkoj, nastupila na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Državnom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Varaždinu i postavila dva nova hrvatska rekorda.

"Za natjecanje u Berlinu nismo ni imali sredstva, a otišli smo zahvaljujući Gradu Puli i Istarskoj županiji koji su pokrili troškove i zato im veliko hvala. Nije bilo lako ni na samom natjecanju. Prije polaska ukradeno nam je postolje koje smo uspjeli izraditi u zadnji čas. Nakon 16 sati vožnje, na natjecanje smo stigli izmoreni. Kategorizacija je isto prošla jako loše, a na sam dan bacanja suci nisu znali postaviti postolje, a meni je sudac prijetio diskvalifikacijom jer mi je vrijeme za postavljanje postolja isteklo. No unatoč svemu, uspjela sam osvojiti zlatnu medalju i jako sam ponosna zbog toga", kazala je naša paraolimpijka.

Na istom prvenstvu Jelena je osim zlatne medalje u bacanju kugle, osvojila i  brončanu u bacanju diska, a u koplju je postigla sedmo mjesto. Jelena je članica pulskog Atletskog kluba za osobe s invaliditetom “Spektar”, a kako je i sama otkrila uskoro kreću pripreme za državno i svjetsko prvenstvo u Londonu te potom i pripeme za iduće Paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa