Prijave za Pulsku X-icu otvorene do 6. rujna

0
Trčat će se uz svjetleće divove
Trčat će se uz svjetleće divove

Utrka koja je tiho, bez najave, u svojoj prošlogodišnjoj "nultoj" godini postojanja okupila mahom polaznike Adidas škole trčanja, postala je najiščekivanija utrka godine. Svjetlosne instalacije Visualia Festivala koje će očarati trkače uz 10 km dugu stazu kroz centar tritisućljetne Pule, bile su pravi mamac za tristotinjak do sada prijavljenih trkača.

Zbog velikog interesa trkača, organizatori Pulske Xice (X – rimski broj deset) koja će se održati 10. rujna s početkom u 20,30, Pula Sport produljili su rok prijave kako bi što većem broju trkača omogučili noćno trčanje rivom uz svjetleće divove, kroz podzemne tunele Zerostrasse, po središnjem trgu Forum uz Augustov hram, s ciljem u velebnom amfiteatru. Zahvaljujući zlatnom sponzoru Infobipu, prijave se primaju zaključno sa 6. rujnom u 24 sata, a svi koji se prijave putem SMS-a ostvaruju popust pri plaćanju kotizacije (65 kn). Na ovaj način uvodi se novina u prijavljivanju na utrke na ovim prostorima, a svi će natjecatelji koji se prijave putem SMS-a na broj 095 30 30 330 dobiti svoj rezultat sa utrke na mobilne telefone nakon ulaska u cilj.

Partner Arenaturist je osigurao jeftiniji smještaj za sve sudionike utrke putem promotivnog koda #xica koji se upisuje prilikom rezervacije smještaja isključivo u terminu održavanja utrke. Na kraju, svi će natjecatelji sa bar kodom otisnutim na startnom broju moći ostvariti 20 postotni popust (na linije proizvoda Natur Pur, Vital, Veggie) u svim Interspar dućanima u periodu od tjedana dana. U startnom paketu za sve natjecatelje nalazi se majica, svjetleći prsten, bočica Dukatovog napitka i naljepnica sa logom Xice. Okrijepne su stanice svakih 2,5 km, visinska je razlika 25 m, a zahvaljujući sponzorima utrke, Intersparu i pizzeriji Tivoli u ciljnoj ravnini se nalazi voće i pizza.

Troje najbržih natjecatelja po kategoriji (<18, <35, <45, <55, 55+) dobijaju  nagrade autohtonih proizvođača vina Trapan i maslinovog ulja Chiavalon, dok najbrža natjecateljica i najbrži natjecatelj osvajaju noćenje u objektima Arenaturista d.d. za sljedeću Xicu koja će se održati u rujnu 2017. godine. U ciljnoj Areni predstavit će se  i PU istarska sa svojim programom „Zdrav za 5!“ Zahvaljujemo se na sudjelovanju u samoj organizacije utrke partnerima: Triatlon Savež IŽ, Udruga kineziologa Pula, Gradsko društvo Crvenog Križa Pula, Centar za inkluziju i podršku u zajednici i Udruga Art studio te svim volonterima iz pulskih i medulinskih sportskih udruga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa