Trka na prstenac prvi put u povijesti u predizbornoj kampanji

0
S lanjske Trke na prstenac: Ivo Josipović, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović i Denis Kontošić
S lanjske Trke na prstenac: Ivo Josipović, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović i Denis Kontošić

Ovogodišnja Trka na prstenac, koja će se održati od 19. do 21. kolovoza u Barbanu ući će u povijest po jednoj posebnosti - kao prva i jedina koja se odigrava unutar službene predizborne kampanje. U tom kontekstu bit će i gostima iz državnog vrha znatno teže održati dostojanstvenu atmosferu i zanemariti stranačka nadmudrivanja.

Naime, i prijašnjih su se godina stranačke razlike na barbanskoj trci ispreplitale s potrebom da se demonstrira političko jedinstvo oko tradicijskih vrijednosti, kakve predstavlja Trka na prstenac. No, u okolnostima predizborne kampanje stranačke će razlike dobiti vjetar u leđa. I ove će godine Trku na prstenac pohoditi brojni visoki gosti.

Bit će tamo predsjednica države i glavna pokroviteljica Kolinda Grabar Kitarović te počasni građanin Barbana i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Prema pisanju Glasa Istre, trku će pohoditi bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, no predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zasad nije najavio dolazak. Na lanjskoj su Trci na prstenac također bili Grabar Kitarović, koja je ipak tamo figurirala kao predsjednica, a ne stranačka predstavnica HDZ-a, zatim šef  SDP-a Zoran Milanović, Ivo Josipović te cijeli stranački vrh IDS-a.

HDZ se pak zadovoljio slanjem županijskog vrha stranke. Prošlogodišnja je trka prošla u znaku postizbornih raslojavanja u SDP-u, dok će ova zasigurno proći u sjeni nadolazećih prijevremenih parlamentarnih izbora, koliko god to netko nastojao izbjeći. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa