Miletić: Održavanje Valkane summer beach festivala u interesu je Pule i njenih građana

0
Gradska plaža Valkane u Puli
Gradska plaža Valkane u Puli

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Pule održanu 20. lipnja obilježila je polemika oko održavanja Summer beach festivala na gradskom kupalištu Valkane. Vijećnica Jadranka Černjul (IDS-SDP) tražila je komentar gradonačelnika Boris Miletića na peticiju koju su organizirali nezadovoljni žitelji Stoje te kakav interes Grad ima od održavanja toga festivala.

„Grad Pula iz proračuna izdvaja određena sredstva za kulturna događanja, a za ovakva komercijalna događanja Grad ne daje novac, ali ih podržava na druge načine jer su, vjerujemo, od interesa za Grad. Protiv buke, nažalost, ne možemo ništa. A i to je u nadležnosti sanitarnih inspekcija, a ne Grada“, izjavio je Miletić.

Boris Miletić
Boris Miletić

„Mi odobravamo lokaciju, a ne buku“, naglasio je. Govoreći o peticiji istaknuo je kako je prikupljeno 1800 potpisa za održavanje Festivala, a samo 699 protiv. „Trebamo situaciju sagledati u cijelosti. Riječ je o kvalitetnom turističkom proizvodu koji će u naš grad privući nove goste. Turistima u gradu treba ponuditi zabavu, a ovakav je događaj u interesu i za same građane“, napomenuo je Miletić.

I Lovorka Tomičić (HDZ) imala je pitanje za gradonačelnika vezano za spornu temu održavanja Festivala na Valkanama. Naglasila je kako je MO Stoja još u ožujku dao prigovor na lokaciju i zatražio da se da nova lokacija, a ne zona u kojoj oni žive. „Ondje se kupaju brojni građani, a jedina je plaža u Puli koja ima pristup za invalide. Nećemo Zrće na Valkane“, izjavila je Tomičić.

Lovorka Tomičić
Lovorka Tomičić

„Mjesto za ovakav party nije primjereno. Mi nismo protiv manifestacije, već lokacije. Da stvar bude gora, Grad je dao besplatno na korištenje taj prostor, a k tome je prošli tjedan pokrenuo kontra peticiju“, prozvala je Tomičić takvo ponašanje. To je, dodala je, standardni kontra postupak kojim se želi omalovažiti pokrenuta peticija.

„Razmišlja li Grad o promjeni lokacije, npr. Katarini ili Monumentima?“, upitala je Tomičić Miletića.

Miletić je zamolio vijećnicu da se „služi istinom“. „Nitko, naime, nije zabranio kupačima, posebice ne invalidima, da se za trajanja Festivala na Valkanama, ondje kupaju. Vjerujem da je moguće pomiriti interes svih. Ono što je najbitnije, jest da u grad privučemo nove goste“, kazao je Miletić.

Stoga, rekao je, Grad nije naplatio korištenje prostora jer je Festival u interesu svih. „Pozitivno je što imamo toliko događaja, imamo more, Zračnu luku, taxi i smještaj. Iskoristimo sve to za prihod Puli i Puljanima“, pozvao je.

„Ako je ulaz za trajanja Festivala 70 eura, onda plaža neće svima biti dostupna“, komentirala je Tomičić na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa