Sutra u Medulinu Međunarodni festival delicija

0

Završna konferencija EU projekta AGRI TWIN, koja će se od 4. do 6. svibnja održati na medulinskoj rivi, okupiti će izlagače maslinovog ulja, vina, rakije, maslina, pršuta, sira, lavande i drugih tipičnih proizvoda našega kraja. Svi posjetitelji moći će degustirati vino i maslinovo ulje Agroprodukta, pršute i suhomesnate proizvode OPG. Buršić, vino i rakiju OPG.Benazić, kozji sir OPG Martinović, med i medarske proizvode OPG Štoković, kravlji sir OPG Peršić, ulja članova udruge Ulika, med, džemove i ulja OPG  Farina dok će  OPG Pekica izložiti proizvode od lavande. 

Uz neke od klasičnih istarskih jela poput maneštre, kapuza, fritaje sa šparogama, pedoča, srdela i lignji na žaru posjetitelji će moći kušati jela od gljiva koje će glivarska udruga Sunčica pripremiti.

Članice sindikata umirovljenika Općine Medulin će svojim vrijednim rukama pripremiti domaće kolače, dok će udruge Medulinart, Udruga Rotonda, udruga Valeria te Obrt Luisa prezentirati svoje umjetničke rukotvorine.

Uz to, posjetitelji će moći vidjeti i kušati delicije iz Italije, Mađarske, Makedonije, poput salamina, maslina, sira te njihovih kuhanih specijaliteta. Naime svi partneri na projektu AGRI TWIN imati će svoj štand gdje će prezentirati svoje tipične proizvode i delicije.

Zanimljivost za sve posjetitelje bit će natjecanje u pripremi brodeta, koji će svaka općina – partner na projektu pripremati u subotu popodne, dok će se u nedjelju popodne načelnici četiriju pobratimljenih općina natjecati u pripravljanju palačinki.

Općina Medulin priprema vrlo bogat kulinarski program te vrhunske domaće i strane gastro i eno specijalitete za sve posjetitelje festivala AGRI TWIN.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa