I Mogorović želi biti predsjednik istarskog HDZ-a: Dijete treba vratiti majci, HDZ dr. Franji Tuđmanu!

0
Ninoslav Mogorović (Foto: Večernji list)
Ninoslav Mogorović (Foto: Večernji list)

Među kandidatima za predsjednika istarskog HDZ-a, uz Lovorku Tomičić, Marina Rocea i Patrika Severa našao se i Ninoslav Mogorović. „Moja odluka o kandidaturi za predsjednika Županijske podružnice HDZ-a je konačna“, naglasio je u priopćenju za medije, istaknuvši svoje motive i nakane.

Mogorović je uvjeren da su promjene u radu stranke nužne: „HDZ u Istri od 27. travnja više ne smije biti zarobljenikom od Sanadera inauguriranog 'aklamativnog' i 'politbirovskog' načina vođenja stranke“. Smatra kako „dijete treba vratiti majci, a HDZ dr. Franji Tuđmanu“.

Mogorović je mišljenja da istarski HDZ nikada nije ušao u klinč s IDS-om oko bilo koje relevantne gospodarske, političke ili kulturne teme. „Kada smo se suprotstavili sve većem kriminalu u Istri i kada su državne institucije bile popunjene našim kadrovima?“, pita se Mogorović i dodaje da upravo zato novi članovi nemaju razloga ući u HDZ jer im stranka, u pravilu, više šteti nego koristi.

Mogorović ističe da je „Tuđmanov HDZ“ itekako osjetljiva stranka koja mora voditi računa o tim kategorijama pučanstva. Uz to, bitnim ističe zalaganje za borbu protiv krupnog kriminala, pranje novca, organiziranog kriminala s drogom koja je, kako ističe, najviše zastupljena u Hrvatskoj.

„Ukoliko meni date povjerenje da vodim HDZ u Istri mogu vam jamčiti samo jedno – a to je RAD!“, poručuje Mogorović te zaključuje kako HDZ do slijedećih lokalnih izbora treba napraviti jasan program, konsolidirati svoje redove, ojačati stranku te započeti transparentnu i oštru kampanju.

„U idućih godinu dana možemo puno napraviti, potrebna je samo volja, marljivost i znanje. Sve ove predispozicije ispunjavam, a uz njih imam i veliko političko iskustvo“, izjavio je Mogorović. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa